fredag 31. august 2012

Bokryggpoesi # 19

Er en  Event jeg oppdaget hos Leselyst og  trenden bare fortsetter. Sjekk også Bokryggpoesi på facebook,  der kan du legge ut bokryggpoesi hver eneste dag "24/7".
Her er mitt lille bidrag i dag og denne gangen har jeg prøvd å lage et lite dikt av noen serie-bøker jeg har.

Maktkamp / David og Goliat / Flukt / knuste drømmerMed dette ønsker jeg dere en riktig fin helg,solen skinner her i dag og alt er bare velstand.


Fremtidige favoritter # 22- Nykommere i bokhyllen!

Dette er en spalte som er laget av bloggen BOKELSKERINNEN og går ut på å fortelle om bøker som du gleder deg til  å lese eller er spent på. Når du har laget innlegget så link gjerne til Elin slik at flere kan lese hva dine fremtidige favoritter er og på den måten kanskje få et boktips eller to.

Denne uken har jeg lyst til å plukke ut noen fremtidige favoritter av de bøkene som har kommet ny til i min bokhylle i løpet av den siste måneden og som jeg ikke har lest enda.


Barføtt

Linn får tilværelsen røsket opp med roten når hun treffer Roar, og blir forelsket i ham. Men Roar har en fortid som narkoman. Et godt liv og en rik tilværelse forvandler seg plutselig til et levende helvete for Linn. Kjærligheten og redselen, dype daler og ubeskrivelig lykke, blir forvirrende stikkord i livene til det forelskede paret og menneskene rundt dem.

Dette er nok en sterk historie om hvordan det er å være rusmisbruker og er en bok jeg ser frem til å lese, men enn så lenge må den finne seg i å stå på hyllen en liten stund til. Dette blir mitt første møte med forfatteren som er fra Bergen.


Den umulige kjærlighetens hus

Det hviler en århundrelang forbannelse over kvinnene i Laguna-slekten. De er dømt til å sette pikebarn til verden som ikke er i stand til å holde på en mann. Selv ikke den vakre Clara makter å unngå denne skjebnen. Da hun forelsker seg i en varmblodig andalusier og blir gravid, kjøper han den røde villaen til henne - og forsvinner. Her, i dette hemmelighetsfulle huset, blir skjebnen til Laguna-kvinnene forseglet. Vi følger fem generasjoner kvinner, og hvordan de alle forsøker å bryte forbannelsen. Den umulige kjærlighetens huser en fascinerende og magisk historie, full av lidenskap, hat, hevnlyst, kjærlighet og tragedie.

Denne boken har jeg ventet på lenge for det er nemlig slik at jeg trodde den skulle komme ut i Februar  i år, men nå har den endelig kommet på plass og jeg tror ikke det skal bli så altfor lenge til jeg skal ta fatt på denne. Hører imidlertid av flere som har lest den syntes språket ødelegger for det som ellers kunne vært en bra bok. Jeg er villig til å gi den en sjanse.


Tråden

 
 En by i opprør. Et folk i fare. En fortelling om håp, lojalitet og kjærlighet. Thessaloníki, 1917. Den natten Dimitri Komninos blir født, raseres den multikulturelle byen Thessaloníki av en katastrofal brann. Fem år senere må en liten jente, Katerina, flykte til Hellas, da hjemmet hennes i Lilleasia blir ødelagt av den tyrkiske hæren. I kaoset om bord på båten kommer hun bort fra moren sin. Fra den dagen flettes livene til Dimitri og Katerina sammen. Thessaloníki, 2007. En ung gresk mann, oppvokst i London, nå student i hjemlandet, får høre livshistorien til sine besteforeldre for første gang – en dramatisk historie om mennesker som er blitt drevet vekk fra sin elskede hjemby med makt og vold. Historien han blir fortalt gjør et uutslettelig inntrykk og får også store konsekvenser for hans egen fremtid.

Jeg har lest Hjemkomsten og falt pladask for den, så kjøpte jeg Øya og hadde store planer om å få lest den før denne kom ut og det spørs om jeg får gjort nettopp det. Jeg leste nemlig en lite utdrag av denne i novellesamlingen  En aften på kreta så det spørs hvor lenge jeg klarer å la denne stå i fred i bokhyllen. Jeg gleder meg veldig.

En god sak

 Vellykkede investorer med skjulte interesser, et fargerikt hippiepar, besatt av David Bowie. Og store penger i fritt omløp. En angrende synder, et gedigent boligprosjekt med mørke sider - og to livsfarlige kvinner. Noen må betale prisen, Foyn. Tønsbergadvokaten Svend Foyn blir viklet inn i sin vanskeligste sak noensinne, også denne gang med et skremmende realistisk bakteppe. Og i kulissene opererer politimannen Wilhelm Mørk og kriposetterforsker Alice Anderson. Å ha rett er ikke det samme som å få rett, Foyn. Et mørkt drama om rett og galt, fortalt med distansert ironi og blodig alvor.

Dette er den trettende boken om advokaten Svend Foyn og det blir den aller første boken jeg leser av forfatteren. Det skal bli spennende å få begynt på denne.

 Den siste som jeg vil prensentere i dag er på vei i posten men ganske så snart får den plass i hyllen. Jeg likte så godt coveret på denne boken.

 Dehlis vakreste hender

Göran Borg tilbringer dagene med å surfe på Internett og tenke på ekskona Mia. Karrieren hans har gått i stå, han har lagt på seg og han ser sjelden de voksne barna sine. Når han tror at livet ikke kan bli så mye tristere, mister han jobben og blir lurt med på ei charterreise til India. Der blir han magesjuk og reisefølget hans lar han bli igjen på et sjuskete hotell i Jaipur. Plutselig banker det på døra, og den indiske tekstileksportøren Yogendra Singh Thakur kommer inn og tar med seg Göran på ei ytre og indre reise til Indias hovedstad New Dehli.
 Her kan det med andre ord bli duket for litt dramatikk, jeg gleder meg.


Det var mine fremtidige favoritter denne uken, jeg ser frem til å se hvilke fremtidige favoritter du har.


HA EN FIN FREDAG!torsdag 30. august 2012

Oppsummering - dette er status for August måned.

Da har vi gjort oss ferdig med August måned,joda, det er enda en dag igjen,men sommeren er defintivt over for denne gang, om den i det hele tatt var innom...
Det er på tide til å gjøre opp status for måneden som har gått.


Bøker lest

Når det gjelder bøker som er lest denne måneden så er jeg fornøyd med å ha lest  7 stykker, selv om jeg må skjerpe meg litt om jeg skal rekke å lese 100 bøker i år. Ikke at jeg stresser med det men det hadde vært artig.Bokanmeldelser

Jeg er fornøyd med å ha skrevet bokanmeldelse på alle bøkene jeg har lest denne måneden med unntak av Fortellingen i Fiolinen,men den kommmer en av dagene. Jeg blir ferdig med den i løpet av morgendagen.I tillegg så har jeg skrevet 1 omtale på en bok som er lest tidligere men som jeg ikke hadde skrevet omtale på, det går ikke radig unna men jeg skal bli ferdig med alle bokanmeldelsene før nyttår.  Tilsammen har jeg skrevet 7 bokanmeldelser denne månenden.


Bøker kjøpt

Stolt er jeg for de siste månedene har jeg ikke kjøpt så mange bøker og denne måneden har jeg klart meg med   4 nye bøker. De kostet 50,-kr stk men den ene fikk jeg på et gavekort og dermed kom summen jeg måtte ut med  på 150,-kr fordelt på 4 bøker, det er ikke verst.
Her er bøkene som ble snopt.  • Middagen av Herman Koch
  • En dåre fri av beate Grimsrud
  • Nu Jævlar av Heidi Linde
  • Brente skygger av Kamila ShamsieBøker mottatt

Har denne månenden vært heldig og mottatt en knippe bøker, noen av dem har jeg lest allerede mens  andre er litt på vent og skal leses utover høsten.
Kort oppsummert

Alt i alt så er jeg fornøyd med måneden som har gått, jeg har lest bøker med ulike tema selv om jeg skulle ønske at jeg hadde fått lest litt krim denne måneden. Har også fått lest 2 debutanter og det er ikke verst vel. Da ser jeg fremover mot en bokrik høst med mange gode og spennende lesestunder.


ØNSKER ALLE BOKELSKERE EN FIN BOKHØST 2012!


Boktema hos Anette: Trailer Torsdag


Det er Torsdag og det betyr at det er tid for et nytt boktema hos Anette i Anettesbokboble. Denne gangen er temaet Trailer Torsdag, vi skal altså vise en eller to trailere av bøker som vi gleder oss til å lese.

Jeg har valgt meg ut 2 bøker som jeg skal lese i løpet av høsten og som jeg gleder meg til å ta fatt på. Den første leste jeg om  her i forrige uke og jeg ble nysgjerrig.


På tvers av solen


Etter at en tsunami raserer deres indiske hjemby ved kysten av India, sitter 17-årige Ahalaya Ghai og hennes 15 år gamle søster Sita tilbake uten foreldre og uten hjem. Mens de kjemper for å komme seg til tryggheten i klosteret hvor de går på kostskole, bortføres de av menneskehandlere og kastes ut i en skult verden av seksuell vold og ulovlig handel, en verden hvor et barns uskyld er det mest verdifulle bytte. Halvveis på den andre siden av jorden, i Washington D.C., opplever advokaten Thomas Clarke kriser både privat og i sitt yrke. Forfulgt av tankene om sin lille datters tragiske død og med et vanskelig forhold til sin kone, tar han en skjebnefylt avgjørelse når han bestemmer seg for å ta et sabbatår og arbeide gratis i India for en frivillig organisasjon som bekjemper landets menneskehandlere. Hans samvittighet er blitt vekket i Mumbai hvor han på nært hold både har opplevd sexhandelen i all dens gru og det korrupte juridiske systemet som understøtter det. Når han blir kjent med Ahalaya og Sitas skjebne, gjør Clarke det til sin personlige oppgave å redde dem og iscenesetter en dødelig kamp mot et internasjonalt nettverk av hensynsløse kriminelle. På tvers av solen strekker seg over tre kontinenter og to kulturer og er en uforglemmelig reise gjennom det moderne slaveris underverden og inn i det mørkeste av menneskets indre. 
Den andre boken som jeg skal presentere for dere i dag er en bok av Sadie Jones. Gleder meg til å stifte bekjentskap med denne forfatteren.


En bursdagsfest blir avbrutt av ubudne gjester ... En aften sent på våren 1912. På kjøkkenet i herregården Sterne begynner forberedelsene til en elegant middag til ære for Emerald Torrington på hennes tyveårsdag. Men så kolliderer et tog bare noen få kilometer unna - og plutselig står en flokk overlevende på døren og forlanger å få tilbringe natten på Sterne. En av de ubudne gjestene, som viser seg å være alt annet enn en gentleman, blir invitert til å delta på festen. Snart blir selskapet kastet ut i et spill som truer med å sprenge familien i fillebiter. Men da Smudge, Emeralds lillesøster, finner ut at dette er en perfekt anledning til å gjennomføre Det store prosjektet, ender kvelden på en helt annen måte enn man kunne trodd. 

onsdag 29. august 2012

Bokanmeldelse : Martine - Jakten på rettferdighet av Marianne Vikås

Forlag:Gyldendal
Tittel:Martine - Jakten på rettferdighet
Forfatter:Marianne Vikås
Format:Pocket
Sideantall:356
Utgitt:2012
Utfordring:100 bøker på et år
Kilde: Fått i gave av forfatteren Litt om boken

  Fredag 14. mars 2008 går alarmen i et studentkollektiv i London.
  Den 23 år gamle Martine Vik Magnussen gir ikke lyd fra seg, og stadig mer desperate venninner sender henne meldinger på Facebook: «Hvor er du? Kommer du hjem?» Meldingene blir aldri lest, for Martine ligger voldtatt og kvalt i en kjeller midt i byen. Inntullet i Farouk Abdulhaks laken. I Martine. Jakten på rettferdighet kaster journalist Marianne Vikås nytt lys over saken. Hun følger den livsglade Martines siste dramatiske timer, oppveksten på Nesøya i Asker og familiens sorg over å miste en datter og søster på verst tenkelig vis. Vikås beskriver også Odd Petter Magnussens utrettelige kamp for rettferdighet for sin datter og for at myndighetene i Jemen skal utlevere rikmannssønnen Farouk Abdulhak, foreløpig beskyttet av en mektig far og manglende utleveringsavtaler.

Litt om forfatteren


Marianne Vikås er født i 1985, og hun er Bachelor of Journalism fra University of Queensland.
Hun har jobbet som journalist siden 2000. Martine-Jakten på rettferdighet er hennes første bok.

 OPPRØRENDE OG GRIPENDE BOK AV VIKÅS

Denne saken hadde ikke jeg fulgt så veldig mye med  media når den pågikk for fullt og derfor ble jeg glad når forfatteren ville sende meg et eksemplar for dette er en sak jeg hadde lyst å vite mer om.

Den første delen av boken tar for seg Martine sine siste døgn, hvor hun gledet seg til hun skulle reise hjem på påskeferie til Norge, og hvordan hun og venninnene gjorde seg klare til en kveld på byen. En kveld som forløp seg normalt inntil Martine ble værende igjen på Maddox sammen med Farouk Abdulhak mens venninnene valgte å dra hjem. Dette er natt til Fredag 14. Mars. Når Martine ikke var kommet hjem ut på dagen neste dag ble venninnene bekymret og prøvde uten hell å få tak i både Martine og Farouk. Et døgn senere ble Martine funnet voldtatt og drept i et kjellerrom i bygningen hvor Farouk Abdulhak  hadde bopel. Farouk Abdulhak var allerede rømt landet og var trygt plassert hjemme i Jemen.

 Den første delen var tung å komme seg gjennom for det er rystende lesing og mye som skal fordøyes. Jeg trengte rett og slett en del pauser for å ta innover meg disse foreldrenes grusomme mareritt.

Kapitler i boken er viet Farouk og hans famile, oppvekst og livene de lever. Det er interessant lesing og fint at forfatteren belyser alle sidene av saken.
Boken tar naturlig nok mest for seg foreldrenes, ikke minst farens, og venners utrettelige kamp for  "Justice for Martine". En sak som har kommet høyt opp i det politiske nivå i flere land.
Jeg har blitt rystet, trist og sint når jeg har lest. Sint fordi det kan virke som man kan komme seg unna med hva det skulle være bare en har penger  nok. Rystet fordi et korrupt system som det er i Jemen beskytter en morder og gjør at han kan gå fritt og leve et luksusliv uten å måtte ta det minste ansvar for sine gjerninger. Trist fordi dette er en grusom ugjerning som er begått og det er trist å lese om sorgen og savnet familen og venner sitter igjen med. Noe av det verste som kunne skje skjedde.

Forfatteren er en av journalistene som tidligere har skrevet om Martine - saken og deretter bestemte hun seg for å skrive bok. Det er et imponerende stykke arbeid hun har gjort med denne boken og hun klarte å få kontakt med eldste broen til Farouk, Khalid.
Enda så kjemper Martines far, Odd Petter Magnussen, for sin datters rettsikkerhet og rettferdighet.

Dette er en bok som jeg kan anbefale deg å lese om du enda ikke har fått sjansen. Forfatteren skriver meget godt og om jeg skulle gitt terningkast til denne boken så hadde det blitt en solelar 6èr.

tirsdag 28. august 2012

En fantastisk Giveaway hos Anettes bokboble!


Den søteste Annette i Anettesbokboble arrangerer en super Giveaway hvor du ikke bare kan vinne den populære matpakkeboken "I boks" men også en fantastisk matboks i tillegg. Dette vil du ikke gå glipp av! Jeg har selvfølgelig meldt meg på. Om du trykker på bildet over her så kommer du inn på innlegget til Anette og der får du vite hva du må gjøre for å melde deg på. Lykke til!


Boken på vent (13): Den trettende fortellingen


Hver Tirsdag kommer jeg til å poste et innlegg her på bloggen min hvor jeg skal skrive om en bok jeg har veldig lyst til å lese og som har vært  meningen å lese en stund. Dette er for det meste bøker som har blitt stående i bokhyllen  en god stund, men ikke nødvendigvis. Det kan være en bok som ble kjøpt for mange år siden eller kanskje i forrige uke. Du må gjerne være med om du har en bok på vent du også.

Denne uken har jeg lyst til å ta for meg en bok som jeg kjøpte for lenge siden og som en god del av dere sikkert har lest.


Ingen vet hvem den gåtefulle forfatteren Vida Winter er. Hun har brukt hele sitt liv på å dikte historier om seg selv. Den grufulle sannheten tåler ikke dagens lys. Nå, gammel og syk, ønsker hun å lette på mysteriets slør. Den unge Margaret Lea takker ja til å skrive biografien hennes. Historien hun avdekker, handler om utemmet villskap og galskap, forbudt kjærlighet, brå død og usynlige bånd. Men hva er sannhet, og hva er diktning? Og hva er mysteriet om den trettende fortellingen?
Den trettende fortellingen byr på klassisk fortellerkunst i slektskap med Dickens så vel som Brontë-søstrenes romaner heter det.

Jeg må si at jeg er spent på denne boken og ikke helt forstår jeg hvorfor jeg ikke har lest den allerede. Jeg tror dette er en perfekt bok for September mørke. Noen som har lest denne og i så fall hva syntes du om den?
 Kom og bli med på denne utfordringen du også, og her ser du hvordan du blir med

  • Lag et innlegg om boken på bloggen din, har du ikke blogg så fortell gjerne om boken i kommentarfeltet under her.
  • Link til mitt innlegg  
Inspirasjon til denne spalten har jeg funnet på den engelske bloggen Books for Company
mandag 27. august 2012

Hverdagskos (1) : Med Sienas datter


Da er vi i gang med en ny uke og jeg har lagt "Martine - Jakten på rettferdighet" på hyllen for ettermiddagen, den nærmer seg slutten og jeg regner med at den blir lest ferdig i kveld. En meget god og informativ bok.
Jeg skulle ha fortsatt på både "Fortellingen i Fiolinen" & "Fyrvokterens kone" for å få lest de ferdig i løpet av uken slik at de kommer på listen for August måned.
MEN så var det denne boken da, "Sienas datter" som stod der i hyllen og formelig skrek: "Beathe, ta meg, ta meg" så jeg hadde ikke hjertet til å la være.Nå skal jeg kose meg litt med denne i ettermiddag og hva er vel da bedre enn å nyte en liten skål med bringebær og vaniljekesam og et glass isvann i samme slengen? Man har da vett til å kose seg selv om det er hverdag.

Ha en fin ettermiddag alle bokelskere der ute!


søndag 26. august 2012

5 bøker jeg gleder meg til å lese i høst

Lise på bloggen Leserommet kom med en liten utfordring her om dagen, hun vil gjerne vite hvilke 5 bøker vi gleder oss til å lese i høst. Jeg liker alle årstider og syntes hver og en av dem har noe spesielt ved seg. Høsten er defintivt tiden for sofakos med en god kopp te og en god bok. Da kan høststormene herje ute så mye de bare vil for meg!
Det er mange bøker som kommer ut nå i høst som  jeg godt kunne ha tenkt meg og her er 5 bøker som  jeg gleder meg til å lese i høst, men her tar jeg også med noen som jeg allerede har.

Sensommerdager"Jeg lurte på om du kunne gi meg en hånd." Den fremmede ser på Henry. Han har på seg samme uniform som de ansatte på kjøpesenteret, men klærne passer ham ikke. Han blør fra hodet og det ene beinet. Men Henry stoler på mannen. Det er noe godt i ham, det synes i øynene. Det er først senere, da den fremmede har blitt med ham og mamma hjem, at han begynner å bli mistenksom. I nyhetene advares det mot en farlig fange som er på flukt ... Henry vet ikke hva han skal gjøre - for det skjer et eller annet mellom moren og den fremmede. Selv en usikker tenåring kan ikke unngå å legge merke til spenningen mellom dem, og han ser blikkene de sender hverandre og de stjålne kjærtegnene. Sensommerdager handler om å våge elske og om å bli sett. Tenåringen Henry lærer seg å håndtere livet, og mellom den fremmede og moren skjer det noe stort, noe uhørt, som fanger leseren og ikke slipper taket.

Denne gleder jeg meg til å begynne på og du må gjerne lese Anette sin omtale av boken.
Sienas datter


Året er 1723. Det er kvelden før det berømte palio-løpet, sommerens høydepunkt i Siena. Hele byen kommer til å være samlet under det nervepirrende rittet, men for to av adelskvinnene som skal være til stede, står mer enn et ærerikt trofé på spill. Viljesterke Pia, som inntil da har vært den mest ettertraktede ungpiken i byen, håper at hennes kommende ektemann skal dø under det halsbrekkende løpet. Og for Sienas guvernør, hertuginne Violante Beatrix de’ Medici, kan palioen bety begynnelsen på slutten: Dersom byens renkemakere får det som de vil, er hun snart ryddet av veien. Idet trompetfanfaren toner ut over tilskuerne, blir Pia oppmerksom på en ukjent rytter fra et rivaliserende bykvarter. Det han skal gjøre under løpet, kommer til å vikle dem inn i et nett av intriger og lidenskap. 
 
Har lest Glassblåseren fra Murano av samme forfatter og jeg har ytterligere to bøker til av henne som jeg ikke har lest enda og noe sier meg at jeg har mye god lesing foran meg i høst.
Den danske piken
Hva gjør du når den du elsker ønsker å forandre seg så mye at du må gi slipp på ham? København, 1925. Den amerikanske kunstneren Greta Waud er ivrig etter å fullføre sitt siste maleri, portrettet av den kjente operasangerinnen Anna. Men hun mangler en modell. En tanke slår henne, og hun roper på sin mann, Einar. Og en sen aprilkveld blir ideen om den danske piken født. Alt som skulle til, var en stilltiende enighet, et par damesko og en silkekjole. Men etter hvert følger umenneskelige kvaler og umulige valg – og den vakreste og skjøreste kjærlighet man kan tenke seg. Den danske piken er løselig basert på den sanne historien om den danske kunstneren Einar Wegener, som var den første mannen som gjennomgikk en kjønnsskifteoperasjon. Den er nydelig skrevet, original og rørende, og handler vel så mye om hvordan personene rundt Einar opplever og lever gjennom denne transformasjonen, som Einars egen endring.  


Denne boken er jeg meget spent på.


SvanesøstreneNår en fugl flyr inn i et vindu i Spring Green, Wisconsin, får søstrene Milly og Twiss besøk. Twiss lytter til fuglens hjerteslag og finner ut hva som kan gjøres for å redde den. Milly lytter til hjertets anliggender hos menneskene som har bragt fuglen til dem. De to ugifte søstrene har viet sitt liv til å være reddende engler for fugler og mennesker. Men en gang for lenge siden, sommeren 1947, da visste ikke Milly og Twiss noe om å reparere det brukne og vonde. Det var sommeren faren deres hadde en ulykke, moren endelig kom til en erkjennelse, fader Rice erklærte at Gud ikke finnes og stakk av til Mexico, og Milly forelsket seg i en gutt som het Asa. Men det som likevel var vanskeligst å glemme, skjedde da kusinen Bett kom på besøk fra en by kalt Deadwater, og forandret livene deres for alltid.


Denne boken kom jeg tilfeldigvis over og syntes den virket som noe jeg kan like å lese.

 
Jakthundene


William Wisting suspenderes og settes selv under etterforskning mistenkt for å ha fabrikkert bevis. Han var etterforskningsleder i en av landets mest medieomtalte straffesaker, da unge Cecilia Linde ble drept. Nå, 17 år senere, har det kommet for en dag at bevisene som felte gjerningsmannen var forfalsket. Mediene værer nytt blod. Wisting har brukt hele sitt yrkesliv på å jakte på forbrytere. Nå er det han som er byttet, og han må arbeide på egen hånd og i skjul for å finne ut hvem av deres egne som konstruerte det falske beviset, og hva som egentlig skjedde den gangen. Han får hjelp av journalistdatteren Line, men også fra svært uventet hold. Så forsvinner en ny, ung kvinne. Det blir starten på et nervepirrende kappløp.


Jeg er egentlig litt usikker på om  jeg kommer til å lese denne nå i høst og det har absolutt ingenting å gjøre med at den ikke virker spennende. Det har seg slik at dette er den eneste boken med unntak av " Den eneste ene" jeg har av forfatteren og det hadde vært moro og begynt fra begynnelsen selv om det sikkert går fint å lese de uavhengig av hverandre.

Dette var noen av bøkene jeg ser for eg at jeg kommer til å lese når høstmørket setter inn.  Hvilke planer har du for bokhøsten 2012?


 

Smakebit på Søndag - 34: Martine - Jakten på rettferdighet


Ukene flyr som vanlig avgårde og det er igjen tid for den ukentlige Smakebit på Søndag som er en spalte fra Mari og bloggen Flukten fra virkeligheten. Den går ut på å dele noen linjer fra boken du leser i med andre, deretter linker du innlegget ditt inne på siden til Mari og på den måten kan man oppdage noen nye bokskatter og kanskje oppdage en helt ny blogg, genialt ikke sant?

Jeg holder fremdeles på med Fortellingen i Fiolinen og siden jeg har delt noen linjer fra den før,  skal jeg dele noen linjer med dere fra den andre boken jeg leser, nemlig Marianne Vikås sin bok om Martine som ble brutalt voldtatt og drept i London i 2008.Opprørende om drapet på en ung norsk student Fredag 14. mars 2008 går alarmen i et studentkollektiv i London. Den 23 år gamle Martine Vik Magnussen gir ikke lyd fra seg, og stadig mer desperate venninner sender henne meldinger på Facebook: «Hvor er du? Kommer du hjem?» Meldingene blir aldri lest, for Martine ligger voldtatt og kvalt i en kjeller midt i byen. Inntullet i Farouk Abdulhaks laken. I Martine. Jakten på rettferdighet kaster journalist Marianne Vikås nytt lys over saken. Hun følger den livsglade Martines siste dramatiske timer, oppveksten på Nesøya i Asker og familiens sorg over å miste en datter og søster på verst tenkelig vis. Vikås beskriver også Odd Petter Magnussens utrettelige kamp for rettferdighet for sin datter og for at myndighetene i Jemen skal utlevere rikmannssønnen Farouk Abdulhak, foreløpig beskyttet av en mektig far og manglende utleveringsavtaler.

 Jeg har brukt noen dager på denne for det er  meget rystende  lesing og jeg skal dele noen linjer med dere fra side 41 i boken selv om jeg har kommet endel lengre enn det.

I jentekollektivet hadde de utarbeidet det som de selv kalte "kjøreregler". Det gikk ut på at man alltid skulle si ifra hvor man dro. Glemte man å gjøre det om natta, var første bud å ringe eller sende melding når man våknet. Selv hadde Martine alltid vært flink til å følge disse reglene, og dersom noen av de andre jentene slurvet,hadde hun pleid å være streng etterpå. Derfor fikk ikke Nina og Thale dette til å stemme. Det hadde gått for mange timer hvor Martine hadde hatt muligheten til å si ifra hvor hun var. Hun hadde riktignok ikke mobiltelefon, men hun var jo helt sikkert sammen med noen som hadde en hun kunne låne.Der hun var, fantes det helt sikkert en datamaskin som hun kunne bruke for å sende et livstegn via Facebook eller e-post. Bekymringen lå der som en vond klump i magen,men de prøvde å ikke overdramatisere situasjonen heller. Martine kom nok snart hjem. Alt tilsa at hun var sammen med Farouk et eller annet sted, for det var jo ham hun hadde blitt sittende igjen med på Maddox. De to hadde kjent hverandre i over et år, så Martine var i alle fall i trygge hender, trøstet venninne seg med.


Har du lyst til å dele noen linjer fra boken du leser i med andre eller har du lyst til å se andre sine smakebiter, så kan du gjøre det her.

HA EN FIN SØNDAG!


lørdag 25. august 2012

Bokanmeldelse : Evig Søndag av Linneà Myhre

Forlag: Tiden
Tittel:Evig Søndag
Forfatter:Linneà Myhre
Sideantall:193
Format:Innbundet
Utgitt:2012
Utfordring:100 bøker på 1 år
Kilde: Leseeksemplar

Litt om forfatteren


Linneà Myhre er født i 1990, i Molde.
Hun startet bloggen "Alt du vet er feil" i 2009, og i 2011 ble hun kåret til årets beste blogger  av både Vixen blog awards og Costume awards. "La Linneà leve" som gikk på nrk p3s nett fikk i 2012 prisen for beste nett-tv serie.

Litt om boken

Vinteren 2011 går Linnéa motvillig med på å gå til psykiateren Finn for sine depresjoner. Det blir helt sikkert ikke et vendepunkt. Eller? «Plutselig begynte jeg å gråte. Tårene trillet nedover ansiktet og ned i tastaturet, helt uten tillatelse og forvarsel gjorde de dette ? og jeg måtte lukke laptopen for å konsentrere meg utelukkende om gråtingen. Det er altfor kort vei mellom stillhet og gråt. Alle disse tårene jeg hadde spinket og spart på i hele denne lange tiden, trillet nedover ansiktet mitt og knuste alt jeg hadde bygget opp. Jeg måtte antakeligvis starte helt fra begynnelsen av. Jeg visste ikke engang hvilken begynnelse jeg siktet til.»


EN STERK OG SÅR FORTELLING AV LINNEÀ MYHRE


  Dette er mitt første møte med denne unge kvinnen som sliter med  psykiske lidelser men som tør å skrive ærlig og åpent om det. Bloggen hennes Alt du vet er feil hadde jeg ikke hørt om før jeg ble klar over boken som skulle komme ut, men nå har jeg besøkt den flere ganger. I boken sin forteller Linneà helt usminket om sin hverdag akkurat slik den er, og det er trist lesing. Trist at unge mennesker skal plages med spiseforstyrrelser og depresjoner på denne måten. Vi følger Linneà gjennom et år og i løpet av denne tiden oppsøker hun psykriateren Finn for å få hjelp med probleme sine.

I stedet blir jeg nødt til å våkne til mine egne hender som stryker mekanisk mot ribbena. De har gjort det hver eneste morgen i årevis, det er ikke noe jeg kan styre eller gjøre noe med, det må bare være slik. Det tomme blikket mitt er i mellomtiden festet i det like tomme og hvite soveromstaket. Det er egentlig et ganske fin soveromstak jeg har, med en stor,hvit rosett i midten,der det igjen er festet en ledning med en skjev lyspære i. Jeg spør meg selv om jeg trenger en lampeskjerm til lyspæren, men jeg forstår ikke hvorfor jeg tenker på det nå igjen. Jeg kommer aldri til å gjøre noe med det, enda jeg har tenkt at jeg behøver en lampeskjerm hver eneste gang jeg har våknet i dette rommet. Jeg har våknet i dette rommet i snart to år.

 
Til tross for at boken bare har snaut 200 sider så har jeg brukt noen dager på å lese denne, fordi det er litt som skal fordøyes underveis for det er ikke til å stikke under en stol at det er tøft å lese, men samtidig er det viktig å få lest denne historien. For det er dessverre slik at det er mange unge mennesker som sliter med disse problemene hver eneste dag og for dem er det nok viktig å lese at de ikke er alene og for oss andre som er heldig og ikke har disse problemene er det viktig å lese for og prøve å forstå.


-God morgen, frøken. Artig å se deg her, du skal vel egentlig ikke jobbe i dag.
-Nei, kanskje ikke, sa jeg, før jeg reiste meg og gikk.
Det hadde naturlig nok vært en fordel å bli varslet i forkant, men hva kan en gjøre, tenkte jeg og stirret utover parkeringsplassen.Den var tom. Klokken var 12:38, og jeg hadde nok en gang fri. Menneskene ute i  gatene hadde drukket siden klokken 8:00og var allerede fulle. Litt av en tradisjon tenkte jeg og ristet på hodet, før jeg gikk hjem, tok 3 sovepiller og la meg for å sove. Jeg så ingen korps den dagen.

Linneà har skrevet en meget sterk og overbevisende roman om hvordan det er å leve med disse lidelsene og til tross for at dette er en bok med alvorlige tema så skinner humoren hennes av og til litt  i gjennom. Jeg likte måten hun skrev på og jeg håper vi hører mer fra henne i fremtiden selv om hun nå har sluttet å blogge, for denne jenten kan kunsten med å skrive. Håper selvfølgelig at hun  og andre med disse lidelsene blir friske igjen. Om det skulle være en liten ting jeg stusset  litt over i likhet med Julie (les hennes omtalen av boken her ) så syntes jeg også at boken faset litt ut på slutten. Enkelte bøker blir feil for meg å sette terningkast på men om jeg skulle gjort det her  hadde det blitt en sterk 5èr på denne.
Dette er en bok jeg anbefaler dere til å lese. 

 

 

 

 

fredag 24. august 2012

Fremtidige favoritter # 21

Er en spalte fra bloggen BOKELSKERINNEN og går ut på å fortelle om en bok du gleder deg til å lese  eller er spent på. Det kan være bøker som du allerede har stående i bokhyllen din eller det kan være bøker som du venter på skal komme ut.

Denne uken gleder jeg meg til disse bøkene:Syv dager med Tirsdagsdamene


Tirsdagsdamene er tilbake! Og de reiser for å faste. Fem høyst ulike venninner, ett felles mål: temporeduksjon, utrensing, slanking, slik lyder tidens melodi. I forbindelse med sin årlige utflukt sjekker Tirsdagsdamene denne gangen inn på det ensomt beliggende borghotellet Achenkirch for å gjennomgå en streng diett. Syv dager uten adspredelser. Ingen telefoner, ingen menn, ingen familiære forpliktelser. Dessverre også syv dager uten mat. I teorien i alle fall.

Nå har jeg ikke lest den første boken enda, det må jeg nok gjøre før jeg tar fatt på denne.Jentene fra Balletten
( Sept ) 


Ikke alle er tilliten verdig. Noen misbruker den grovt. Femten år gamle Mina er i ferd med å ødelegge seg selv. Ingen skjønner at det under Minas atferd ligger en farlig historie. Fra avisredaksjonen leter krimjournalisten Alice Bratt etter "jenter fra balletten". Dette er vellykkede jenter som endrer adferd over natten. De bryr seg ikke lenger om skolen. De har ingen selvrespekt. De er logget av Facebook. Da Mina tar kontakt med journalisten utløses et drama som er større og langt styggere enn noen av dem hadde tenkt. Vil Mina bli trodd? Finnes det flere jenter? Vil den skyldige tas?

Denne boken  kom jeg helt tilfeldigvis over og syntes den virker veldig interessant så dette er en bok jeg definitivt kommer til å skaffe meg når den kommer ut i September.


Hauk og due
( Sept )

 Hauk og due er en roman om svik, vennskap og klassereisen vekk fra det borgerlige, i et Oslo ved inngangen til 1990-tallet. En sensommerdag i 1985 skjer det en ulykke som skal kaste lange skygger inn i Lars og Hauks tidlige voksenliv. Kort tid etter forsvinner Hauk fra skolemiljøet. Det samme gjør etter hvert de to andre vennene i barndomsgjengen fra Gulleråsen. Først syv år senere møter Lars dem tilfeldigvis igjen i et bokollektiv på Frogner, på et stadium i livet der han fører en behagelig tilværelse som kjekk og vellykket jusstudent. Gradvis blir han nødt til å erkjenne hva som faktisk foregikk i tiden etter ulykken, og hvordan det har formet ham som menneske. 

 Denne kom jeg også tilfeldigvis over på nettet og syntes den virker interessant så denne blir nok kjøpt inn når den kommer ut i September en gang.

Dette var mine fremtidige favoritter denne uken, har du noen fremtidige favoritter som du er spent på eller som du gleder deg til å lese?

 

torsdag 23. august 2012

Bokryggpoesi # 18

Er noe jeg plukket opp for en god stund siden hos bloggen Leselyst og siden har det bare blitt mer og mer populært. Noe som ikke er det minste rart for dette er kjekt å være med på. Husk at du kan melde deg inn på Bokryggpoesi på facebook.

Her er mitt lille bidrag denne uken:Den umulige kjærlighetens hus
Huset du elsket
KjærlighetsgataIldmannen
Brennende spor
Før jeg brenner ned


Boktema hos Anette - Dette leser jeg nå:-)

Det nærmer seg slutten av August, sommerferien er forlengst over og skolen har begynt igjen. Ute er det et skikkelig høstvær og det er koselig å sitte inne med en god bok eller to.
 Torsdag er boktema hos Anette dag og denne gangen vil hun rett og slett vite hva vi leser akkurat nå.

For øyeblikket leser jeg to bøker som gjør et enormt inntrykk på meg på hver sin måte, det er to  sterke bøker fra virkeligheten.

Denne boken følger bloggeren Linneà gjennom 1 år og hun sliter med spiseforstyrrelser, angst og depresjon. En meget sterk bok, det er tøft å lese om et ungt menneske som lider så mye.Har vel kommet ca halvveis i denne boken, boken er "lettlest" men det er endel å fordøye etterhvert så det går ikke så radig unna likevel.

Den andre boken jeg leser i klarer jeg heller ikke lese så veldig mye ad gangen så det spørs hvor lurt det var å lese to slike bøker samtidig.


Denne hjerteskjærende boken om studenten Martine Vik Magnussen som ble brutalt voldtatt og drept i London i 2008 av Farouk Abdulhak. Han rømte hjem til Jemen etter at han hadde drept Martine og fordi Jemen ikke har utleveringsavtale med Storbritania så blir ikke han stilt for retten for det grusomme han har gjort. Boken tar for seg timene før dette skjedde, samt litt av hvordan livene deres var før hun reiste til London og selvfølgelig hvordan familien og venner har det nå i ettertid. En meget rystende og sterk bok er dette.

I tillegg leser jeg også fortellingen i Fiolinen.

Da er jeg spent på hva nettopp DU leser akkurat nå, og for å bli med på ukens boktema kan du trykke på linken lenger oppe, da kommer du inn på bloggen til Anette.