mandag 30. april 2012

Dette er status for April - oppsummering!

Da har vi lagt April måned bak oss og glade Mai dager ligger foran oss. Det er på tide å gjøre opp status for  måneden som har gått!

Her er listen over bøker som er lest denne måneden!

 1.  Straff av Birger Baug
 2. Paradis tapt av Birger Baug
 3. Død sjel av Birger Baug
 4. Ikke flere mord av Maria Lang
 5. På øverste hylle av Jill Mansell
 6. Fristet over evne av Jill Mansell
 7. Når du minst venter det av Sarah Rayner
 8. Sjokolade englens-diett av Carole Matthwes
 Jeg kom opp i 8 bøker denne måneden og da klarte jeg målet mitt som er 8 bøker pr måned, men jeg har ikke lest 8 bøker hver eneste måned hittil i år slik at jeg ligger vel 5 bøker  "etter skjema" om jeg skal klare 100 bøker i år. Tror det kan gå greit jeg!

Når det gjelder  Frihetens vinder av Lois Leveen og Åpne sår av Gillian Flynn, er jeg godt i gang med de men de er ikke ferdiglest ennå dermed havner de på listen over leste bøker i Mai måned.

Bokanmeldelser

I den måneden som nå har gått har jeg skrevet 6 bokanmeldelser,  jeg mangler  dermed 2 stykker og i tillegg  mangler jeg en fra Januar. Noen av dem skal jeg få gjort i løpet av den førstkommende uken.

Her er listen over bøker som er kjøpt denne måneden!

Når det gjelder innkjøp av bøker så gikk jeg på trynet så det sang etter denne måneden også! Sånn går det når det er mye tilbud rundt omkring, det er kun to bøker jeg har betalt full pris for og da er det ikke så ille. Ikke alle er med på bildet fordi de ikke har kommet hjem ennå!


 1. Predikanten av Camilla Läckberg
 2. Isprinsessen av Camilla Läckberg
 3. Tyskerungen av camilla Läckberg
 4. Ildvitnet av Lars kepler ( Glemte å avbestille )
 5. Dødelige masker av Sylla Goldenbaum
 6. Villa Serena av Domenica De Rosa
 7. Lucifers Evangelium av Tom Egeland
 8. Over de hundre Fjell av  Reyna Grande
 9. Lucy Sullivan skal gifte seg av Sophie Kinsella
 10. Sjokolade engelens-diett av Carole Matthews
 11. Ladies av Mara Lee
 12. Elsker, elsker ikke.. av Jane Fallon
 13. CeeCee honeycutts reddende engler av Beth Hoffman
 14. Flaskepost fra P av Jussi Adler-Olsen

Her er listen over bøker som er mottatt fra ulike forlag

Har også denne måneden vært heldig og mottatt en del leseeksemplarer fra diverse forlag!


 1. Fortellingen i Fiolinen
 2. Jenta med snø i håret
 3. Åpent sår
 4. Når du minst venter det
 5. I skyggen av store trær
 6. Sammen skal vi holde himmelen
 7. Deres nærvær er ønsket i Suvanto
 8. Ulvetone
 9. Da Gud var en kanin
 10. Inn i Elden
 11. Villheks- ildprøven
 12. Kjenn ditt hjarta falle
 13. Saman er ein mindre aleine
 14. Å bake i kigali
 15. Himmelen er for alle
 16. Mississippi
 17. Duevokterne
 18. V for Vendetta
 19. En gang skal vi fortelle hverandre alt
 20. Blå kvelder
 21. Brennende spor
 22. Zulu

Da ser jeg og sikkert flere med meg frem til gode lesedager både inne og ute i solen! Jeg ønsker Mai måned hjertelig velkommen!


  søndag 29. april 2012

  Smakebit på Søndag - 17: Sjokolade englenes - diett av Carole Matthews

  Det er Søndag igjen, den siste i denne måneden... snart er det Mai du skjønne milde!
  Det er selvfølgelig tid for ukens utgave av "En smakebit på Søndag" som er en ukentlig spalte fra bloggen Flukten fra virkeligheten, det hele går ut på å dele noen linjer fra boken du holder på å lese i.

  Søndagens smakebit er hentet fra "Sjokolade englens-diett" av Carole Matthews.

  Litt om boken:Utfordringene står i kø for medlemmene av Sjokoladeenglene. Lucy kommer over Aidan til sengs med en annen kvinne. Autum er redd for å presentere sin nye kjæreste for foreldrene. Nadia har en spilleavhengig mann som nå hevder han er kurert. Men kan hun stole på ham? Og Chantal prøver å redde ekteskapet, men det går ikke helt som planlagt.

  Smakebiten er hentet fra  s.15: Jeg stikker innom badet for å rake fort gjennom håret med børsten. Webcamera er ikke særlig flatterende i utgangspunktet, og jeg vil gjerne se ut som om jeg ikke har anstrengt meg for mye,men uten å se altfor uflidd ut. Naturlig glamour er en veldig vanskelig ting å få til. jeg tar på litt lippgloss og avgjør at jeg er klar til å møte min  elskede i cyberspace.
  Jeg logger meg på pc-en og venter på å se om kjæresten min venter på meg i den andre enden. Men det er ikke svermerens nydelige ansikt som fyller skjermen. I stedet ser jeg plutselig en veldig pen kvinne.

  Her i Bergen er det strålende sol i dag og jeg sitter å lurer på om jeg skal orke å vaske vinduene mine i dag. Uansett hvilke planer dere har for dagen, så ønsker jeg dere en riktig fin Søndag.

  Flere smakebiter finner du her.

  fredag 27. april 2012

  Bokryggpoesi # 2

  Forrige Fredag ble jeg oppmerksom på en morsom spalte eller utfordring om du vil i regi av bloggen Leselyst, spalten het Bokryggpoesi. Dette var utrolig moro så jeg slenger meg likegodt på i dag også.

  Dette er ukens bidrag:

   
  Andre bidrag denne uken er:

  Fremtidige favoritter # 6

  Det er Fredag og det er klart for  en ny runde med den ukentlige spalten " Fremtidige favoritter" i regi av bloggen  BOKELSKERINNEN. Utfordringen går rett og slett ut på å fortelle om bøker du er spent på, eller som du gleder deg til.
  Her er bøkene jeg gleder meg til denne uken:

  DEN RØDE DRONNINGEN
  ( 15/9-2012 )

    Frittstående, episk oppfølger til Den hvite dronningen fra rosekrigen i England. 
  Som arving til huset Lancaster og dets symbol den røde rose gir Margaret Beaufort aldri opp troen på at hennes slekt er den rettmessige hersker i England og at hun har en stor fremtid. Men hennes ambisjoner mislykkes når fetteren Henrik 6. ikke anerkjenner henne. Moren håner planene hennes og avslører at Margaret for alltid vil være brennmerket av farens rykte, en av de meste inkompetente hærførere i Frankrike. Men verst er det når Margaret oppdager at moren vil sende henne til et kjærlighetsløst ekteskap i det fjerne Wales.
  I en roman om sammensvergelser, lidenskap og kaldblodig ambisjon har bestselgerforfatteren Philippa Gregory skapt en levende historie om en stolt og besluttsom kvinne som tror at hun takket være sin fromhet og familie er forutbestemt til å forme historien. 

  MOKKA

  ( 15/10- 2012 )
   Justine lever et rolig liv i Paris med mann og to barn inntil en onsdag ettermiddag hele tilværelsen snus på hodet: Sønnen Malcolm blir overkjørt, men bilen stopper ikke. Vitnene til ulykken har nesten ikke tid til å notere seg registreringsnummeret. Malcolm er alvorlig skadet og ender i koma. Etterforskningen står på stedet hvil.
  Dette er også en bok jeg er veldig spent på, jeg har flere bøker av henne som jeg ennå ikke har lest så det skal bli spennende å stifte bekjentskap med denne forfatteren.

  Tatiana De Rosnay

  Tatiana De Rosnay ble født i Paris 28. September 1961 og er av Engelsk, fransk og russisk avstamming. Hun er oppvokst i Paris og senere i Boston. I dag bor hun i Paris sammen med mann og to barn.

  Siden jeg har med veldig få mannlige forfattere tenkte jeg at den siste fremtidige favoritten for i dag skal være en bok  nettopp av en mannlig forfatter.

   ANROP FRA EN ENGEL
  (JUNI )

  Fra bokomslaget
   I avgangshallen på Kennedy Airport dulter en mann og kvinne bort i hverandre – etter en kort disputt drar de videre til hver sin flyavgang. Men etter å ha samlet sakene sine har de ved en feil fått den andres mobiltelefon. Når de oppdager at de har forbyttet mobiler er de 10.000 kilometer fra hverandre – hun i Paris, han i San Francisco. Etter hvert tar nysgjerrigheten overhånd: De utforsker hverandres telefoner – det kommer som et sjokk på begge da det går opp for dem at deres liv er koplet sammen via en hemmelighet som de begge trodde var begravd for lengst!

  Jeg forelsket meg litt i den boken hans som heter "Papirpiken" og derfor er jeg veldig spent på denne. Har i tillegg en bok til av forfatteren som jeg ikke har lest ennå, usikkert av hvilken grunn det ikke har blitt gjort. Mye bøker og altfor liten tid til å lese dem kanskje.

  G.G.MUSSO
  G.G. Musso, eller Guillaume George Musso som han egentlig heter  er født i 1974 og har i barndommen bodd både i USA og Frankrike. Bøkene hans har blitt solgt hele 11 millioner bare i Europa alene og de er oversatt til 33 ulike språk.

  Har du lyst til å se flere fremtidige favoritter eller har du lyst å være med på denne utfordringen så kan du gå inn på bloggen til Bokelskerinnen.

  Ha en supeduper Fredag!


  Ukens Blogg hos Beathesbokhylle # 3

  Da er det Fredag igjen og det er tid for  en ny "Ukens blogg" her hos meg.
  Denne gangen var det noen som visket meg i øret om hvem som fortjente å bli kåret til ukens blogg og det var selvfølgelig en jeg hadde hatt i tankene selv også så da ble ikke valget så veldig vanskelig.
  Ukens blogg ble                                                      BOKELSKERINNEN
  Elin er fantastisk flink til å skrive bokomtaler, hun har en veldig variert og kjempefin blogg. Hun  intervjuer forfattere på bloggen sin og har en ukentlig spalte som heter "fremtidige favoritter". Hun arrangerer "krim-uker" og har mange aktiviteter på bloggen. Hun er en inspirasjon for meg og sikkert for mange andre også. Derfor valgte jeg henne i dag. Hun er da selvfølgelig med i trekningen om en bokgave  den 25 Mai. Det er med andre ord 4 stykker til som skal bli kåret til "Ukens blogg" og har du noen som du mener bør bli ukens blogg, så er det bare å gi en lyd.

  Når det gjelder bokgaven kan jeg si at den inneholder 3 bøker og noen hemmelige småting!


  Neste Fredag er det kanskje nettopp DEG som blir ukens blogg.
  torsdag 26. april 2012

  Boktema hos Anette - Boken som rystet meg!


  Det er tid for et nytt boktema hos Anette i Anettesbokboble og denne gangen vil hun at vi skal fortelle om en bok som rystet oss.

  Fra bokomslaget
   "Faren" er en sterk og gripende beretning om ungjenta Silje som vokser opp i et hjem preget av barnemishandling og incest. Silje er ei jente som bærer på rike evner og muligheter, men hennes vei fra barn til kvinne skal vise seg å bli alt annet enn enkel. Boka utgjør et tidløst skjebnedrama om angst, skyld, søken etter egen identitet og om kampen for å overleve. Boka er skrevet for å gi ofrene et ansikt og et håp, for å gi støtte og oppmuntring og for å vise at det kan være et lys i tunnelen. "Faren" er en sann historie. Les den - ikke minst for å forstå!

   Dette er en bok jeg har lest flere ganger til tross for at det er vanvittig sterk kost som blir presentert, men en kan ikke unngå å bli glad i Silje, det er slik at en får lyst til å legge armene om henne og si at alt kommer til å gå bra. Helt vanvittig at foreldre kan gjøre slikt med sine egne barn, det er så en nesten ikke finner ord.  Jeg husker  en episode fra boken hvor Silje skulle få straff og sitte i en slags "Time -out"  den bestod i å måtte sitte helt ytterst på en stol og hun måtte for all del ikke være nedi golvet med beina for da måtte hun begynne helt på nytt igjen, det var snakk om timer hun måtte sitte slik. Boken er veldig godt skrevet og forfatteren tar jo opp tema som er vanskelige og ikke minst veldig tabubelagte, men det er en veldig viktig bok for det finnes mange som Silje der ute dessverre.
  Forfatteren har en egen hjemmeside hvor man kan få kjøpt boken om  noen er interessert.
  http://lilleo.name

  Har du lyst til å bli med på ukens tema eller vil du se flere rystende bøker så kan du gjøre det her.

  onsdag 25. april 2012

  Et bokhylle-skilt!

   Hei!

  I går kom jeg over et firma som ga et  gratis skilt til bloggere  mot at man skrev et innlegg om det og idèen om å skaffe meg et skilt til å ha oppå bokhyllen min ble født!

  Firmaet heter : SKILTMAX  Du designer ditt eget skilt, det være seg dørskilt eller postkasseskilt og det var mye å velge mellom, for meg ble valget selvsagt...


  Snart kommer dette skiltet hjem til meg og skal pryde toppen av bokhyllen min!

  Ha en fin Lille- Lørdag!

  En titt i Bokhyllen!

  Etter at Elin fra bloggen  av en annen verden utfordret oss andre til å legge ut bilde eller videosnutt av bokhyllene våre tenkte jeg at jeg skulle hive meg på, men med en liten vri.
  Siden jeg ikke har noe skikkelig system på de  leste bøkene enda, så havner de i hyller i boden og akkurat de hyllene egner seg ikke noe særlig på et bilde. Jeg skal med tid og stunder kjøpe meg bokhyller til å ha i stuen til de leste bøkene mine så jeg får heller komme tilbake til det. De uleste bøkene har jeg i egne bokhyller ( Bestå fra Ikea ) på soverommet mitt.  Derfor blir mitt bidrag til denne utfordringen bilder av bokhyllene med de uleste bøkene.


  I skrivende stund så har jeg 111 uleste bøker og jeg vet at enda flere er på vei til meg, herlig!Nå har jeg ikke tatt med de som ligger nede i boden i banankassene fra gammelt av... kanskje jeg må ta meg en titt der nede en dag også? Jeg aner jo ikke hva som befinner seg der av bøker.... kanskje noen skatter?Vet i hvertfall at jeg har noen eventyr bøker som heter "Mitt skattekammer" fra jeg var liten.
  Da får jeg se om jeg er tøff nok til å lage en video neste gang, for jeg må innrømme at det så artig ut det. Jeg har tatt utfordringen- gjør du?

  Andre som har tatt utfordringen er:

  ebokhylla mi 
  Liveterno
  Bok-karete

  Vinnerne fra Verdens bokdag er kåret!


  God morgen!

  Da er vinnerne av de to bøkene jeg donerte bort på verdens bokdag kåret. Denne gangen brukte jeg randorm.org for å kåre to heldige vinnere som får hver sin bok.

  Vinneren av boken "Dødssynd" ble: 
   SILJEBLOMST

  OG

  Vinneren av boken "Dei tek ikkje tran i Texas" ble: ANETTESBOKBOBLE


  Gratulerer så mye til de heldige vinnerne og til dere som ikke vant denne gangen så blir det flere giveawayer ved en senere anledning for dette er veldig gøy.
  Silje og Anette, om dere sender meg adressen deres så skal jeg få sendt bøkene til dere i morgen!
  tirsdag 24. april 2012

  FABELAKTIG PUTE UTFORDRING

  Maia fra Bloggen FABELAKTIG  har  flere ganger hatt slike utfordringer men jeg har aldri vært med på de før. Denne gangen  fikk jeg lyst til å være med for det er jo litt artig å prøve noe nytt og jeg ble  litt inspirert av Anettesbokble`s innlegg til samme utfordring. temaet er "Min favoritt pute" og det må jo bare bli disse.

  Disse putene har min  kjære datter på 14 laget på skolen for noen år siden og jeg bare digger fargene!
  Har du lyst til å se flere favoritt puter eller kanskje du rett og slett føler for å bli med selv, ta bilde av favoritt puten din og link innlegget ditt til Maias blogg og det kan du gjøre her.


  Top Ten Tuesday -Top Ten All Time Favorite Characters In Books

  Da er Tirsdagen her igjen og det er tid for en ny Top Ten Tuesday liste, dette er en ukentlig spalte fra bloggen The Broke and The Bookish. Denne gangen skal vi fortelle om hvem som er våre favoritt karakterer fra bøkenes verden.

  • Rebecka Bloomwood fra Shopaholiker bøkene/ from the Confessions of a Shopaholic books
  • Materena fra laken,løk  og kokosmelk/ from Frangipani by Celestine Vaitè
  • Lisbeth Salander fra Millenium bøkene til Stieg Larsson/ from the Millennium series
  •  Bridget Jones fra Bridget Jones dagbok/ Diary
  • Laura Ingalls fra Det vesle huset på prærien/ Little House on the Prairie
  • Victoria fra Blomstenes hemmelige språk /The language of flowers
  • Mary Bowser fra Frihetens vinder / from The Secrets of Mary Bowser
  Så har min datter Victoria hjulpet meg litt og her er hennes tre favoritter / My dear daughter Victoria helped me with her three favorites as well
  • Bella Swan fra Twilight bøkene
  • Hermine fra Harry Potter bøkene
  • Greg Heffley fra En pingles dagbok bøkene/ Diary of a wimpy kid   mandag 23. april 2012

   Verdens bokdag 2012....

   Hei

   Jeg tar utfordringen til Askeladden og Stines notater som i anledning Verdens bokdag har satt opp en liste over 15 bøker som de har lest og som de alltid vil huske. Her er min liste over bøker jeg har lest og som jeg alltid kommer til å huske.

   1. Faren av Sylvia Olsen
   2. Din godhet av Linda Olsson
   3. La meg synge deg stille sanger av Linda Olsson
   4. Si at du lyver av Silvia Henriksdòttir
   5. Drømmehjerte av Cecilia Samartin
   6. Krystallslottet av Jeanette Walls
   7. Blomstenes hemmelige språk av vanessa Diffenbaugh
   8. Frihet og fangenskap av Simona Ahrnstedt
   9. Før jeg sovner av S.J.Watson
   10. Ulovlig Norsk av Marie Amelie
   11. Lykken, kjærligheten og meningen med livet av Elisabeth Gilbert
   12. Mange liv, mange mestre av Brian L Weiss
   13. Hotellet på hjørnet av bitter og søt av  Jamie Ford
   14. Potensgiverne av Karin Brunk Holmqvist
   15. Sirlige gentlemen søkes av karin brunk Holmqvist
    Da gir jeg DEG utfordringen, tar du den?

   Ha en fin Bokdag:-)

   Verdens bokdag - Jeg gir bort 2 bøker!

   AVSLUTTET

   I anledning at det er verdens bokdag og med god inspirasjon fra andre bloggere som gir bort bøker i dag, så tok jeg en liten titt i bokhyllene mine! Jeg fant dessverre ikke noen bøker i ulesthyllene som jeg kunne tenkt meg å gitt bort. Jeg har litt "samlermani" og liker å beholde bøkene selv etter at jeg har lest dem så det var ikke lett å finne noen bøker, men jeg fant 2 bøker som jeg har lest en gang og som jeg gjerne vil at andre skal få sjansen til å lese også.

   Den første boken jeg har lyst til å gi bort er:

   Hun skriver gode krimbøker og har gitt ut to av dem foreløpig, jeg håper det kommer flere.

   Den andre boken jeg har lyst til å gi bort er:

   En veldig morsom bok, men ikke en jeg kommer til å finne frem igjen og igjen så da er det bedre at andre også får anledning til å få seg en god latter.

   Det eneste du må gjøre er å kommentere i feltet under her om hvilken bok du kunne tenkt deg, du kan også være med i begge trekningene om du kunne tenkt deg begge. Jeg trekker vinnerne på Ondag så da kan du være med til og med Tirsdag( imorgen) så sender jeg bøkene før helgen.

   Andre bloggere som også har konkurranser i dag er:
   Bokelskerinnen
   Flukten fra virkeligheten
   I Ninas bokverden
   Bok-karete
   Avenannenverden

   Har du tips til flere giveawayer så gi gjerne en lyd i kommentarfeltet.

   Ha en fin Bokdag:-)

   Its Monday!What are you reading?


     
    En  oversikt over hva jeg skal lese i uke 17( 23 - 29 April )

   Disse bøkene skal jeg lese denne uken
   • Lese ferdig Frihetens vinder av Lois leveen
   • Lese ferdig Når du minst venter det av Sarah Rayner
   • Åpne sår av Gillian Flyn
   Jeg fikk kun lest ferdig 2 av 4 bøker i forrige uke,satser på at det skal gå litt bedre denne uken. jeg fikk lest ferdig og skrevet bokomtale på disse bøkene:
   • På øverste hylle av Jill Mansell
   • Fristet over evne av Jill Mansell

   I tillegg til å lese ferdig bøkene skal jeg også få skrevet omtale på dem.   Hvilke bøker skal du lese denne uken?


    søndag 22. april 2012

    Bokanmeldelse - Fristet over evne av Jill Mansell

    Forlag:CappelenDamm
    Tittel: Fristet over evne
    Forfatter: Jill Mansell
    Utgitt:2009
    Utfordring: 100 bøker på et år / Off the shelf 2012
    Kilde: Kjøpt

    Hva boken handler om
     Boken handler om Lola som 17 år gammel blir tilbudt 10.000 pund, tilbudet kommer fra Adele, moren til kjæresten hennes Doug, med krav om at Lola må kutte ut all kontakt med sønnen hennes. Adele mener at Lola ikke er noe passende parti for hennes sønn og Lola på sin side har ikke lyst til å la seg kjøpe for hun elsker Doug over alt på denne jord.... hadde det bare ikke vært for at hun hadde et stort behov for de pengene moren hans tilbød henne..
    De møtes igjen etter 10 år og det viser seg at  hennes følelser for han var like sterke som før.... kunne hun klare å vinne han tilbake...? Kunne hun noensinne fortelle noen sannheten om hvorfor hun mottok pengene..?

    Min mening om boken
     Boken begynner som sagt med at Lola blir hentet på jobb av Adele,moren til Doug. Underveis på kjøreturen slipper Adele bomben, Lola skulle motta en sjekk på 10.000 pund for å kutte all kontakt med Doug,dette var noe Lola ikke kunne akseptere og ga moren tydelig beskjed om dette. Da hun kom hjem oppdager hun at Alex, hennes høyst elskede stefar holder på å pakke kofferten for å dra sin vei. Lola hadde aldri vært en jente som tok nei for et svar så hun klarte å lokke ut av Alex hvorfor i all verden han ville forlate dem, og det hadde seg slik at han skyldte noen skumle typer hele 15.000 pund som han hadde opparbeidet seg i spillegjeld og fristen gikk ut allerede neste dag. For å redde stefaren sin ut av denne knipen så Lola ingen annen utvei enn at hun måtte kontakte Adele for å godta tilbudet hennes...
    Ti år senere krysses deres veier igjen i forbindelse med at Lola blir invitert hjem til et ektepar viss Lola hadde reddet livet til konen uken før.... og Lola oppdager at hennes følelser for Doug har ikke endret seg på alle disse årene...

    Et kort øyeblikk vurderte Lola å gi seg, fortsette nedover veien og snike seg tilbake i all hemmelighet. Men hvordan kunne hun ta sjansen på å forlate noe så nydelig i så mye som fem minutter? tenk om noen andre kom og snappet den opp? Det ville vært som å la George Clooney stå igjen på et gatehjørne og forvente at han fremdeles skulle stå der og vente på deg i flere timer senere.

    Man kan ikke unngå å bli glad i Lola, hun er en skikkelig stå på jente og er ikke den som  gir seg i første omgang,ikke i andre eller tredje heller for den saks skyld. Hun trakker i salaten flere ganger i litt sånn Bridget Jones stil og bedre blir det ikke når hennes hittil ukjente biologiske far dukker opp fra intet  og Lola finner det for godt at hun må  prøve å få moren og faren til å finne tilbake til hverandre igjen etter alle disse årene. Kan det gå bra?

    Jøss, dette var interessant. Cheryl skulle utvilsomt møte en mann, og grunnen til det var sannsynligvis ikke medisinsk. ( Åh, doktor, har du en sprøyte i lommen, eller er du bare glad for å se meg?) Det store spørsmålet var; hvorfor var hun så hemmelighetsfull?

    I boken møter man også Sally, en nabo og venninne av Lola, og hun er tilfedligvis også søsteren til Doug. Sally er en bortskjemt dame på trettiseks som er luta lei av at alle andre skal fortelle henne hva hun skal gjøre og om hun ser helt strøken ut i kleveien så roter hun noe sinnsykt hjemme.

    Jeg liker  veldig godt slike feelgood-bøker og denne er intet unntak, men denne boken hadde mye mer humor enn mange andre bøker jeg har lest i sjangeren og det likte jeg godt. Jeg har  humret meg gjennom enkelte sider og ledd så jeg grein enkelte ganger, mange gode opplevelser med andre ord.
    Denne boken kan jeg absolutt anbefale:-) Les og kos deg:-)     

    Smakebit på Søndag - 16: Når du minst venter det av Sarah Rayner

    Det er Søndag og tid for nye smakebiter hos Mari fra bloggen Flukten fra virkeligheten,en  smakebit på  Søndag er en ukentig spalte som går ut på å dele noen linjer fra boken du holder på å lese i.
    Jeg har også fjusket litt siden den ene boken jeg holder på med er et frieksemplar og det ikke er tillatt å sitere fra den og den andre boken er den samme som jeg siterte fra sist Søndag. Dermed blir det en liten smakebit fra den neste boken på listen.
    Fra Forlagets side: Når du minst venter det er en roman om kjærlighet og sorg, hemmeligheter og løgner, familie og vennskap. Romanen er en øyeåpner som minner oss om hvor skjørt livet er, og hvor plutselig alt kan snu. Men den minner oss også om at livet, tross alt, går videre.

    Smakebiten er hentet fra side 7:
    Jeg vet ikke - sier han og gisper, og Lou ser at han svetter voldsomt,er uvel,det ser ikke normalt ut i det hele tatt. Så sier han: unnskyld....Luo rekker akkurat å tenke at hun vet hva det er-nå tar mannen seg til brystet- og hun retter seg opp, alle forsøk på diskresjon er borte nå, da, plonk! Et dunk, og så lander han med ansiktet i bordet. Og han rører seg ikke. Ikke i det hele tatt. De neste par sekundene-sånn virker det i alle fall- er det ingen som gjør noe. Lou ser bare at kaffen han har sølt, følger den beige stien,drypp,drypp,drypp,langs vinduskanten...
     Har du lyst til å lese flere smakebiter så kan du gjøre det her.
     Ønsker dere alle sammen en fin Søndag, her blir det å lese ferdig i hvertfall en bok jeg holder på med, litt avslapping før barna kommer hjem. I ettermiddag blir det å høytrykkspyle altanen... ha en fin dag alle sammen.


    lørdag 21. april 2012

    Bokanmeldelse - På øverste hylle av Jill Mansell

    Forlag: cappelenDamm
    Tittel: På øverste hylle
    Forfatter: Jill Mansell
    Sideantall: 512
    Utgitt: 2007
    Utfordring: 100 bøker på 1 år / Off the Shelf  2012
    Kilde: kjøpt

    Hva boken handler om
     På øverste hylle handler om tre ulike kvinner og deres liv. Vi møter Nancy som får en gressklipper i julegave av mannen sin og dette til tross for at han har mottatt et julekort fra en eksklusiv gullsmedforretning fordi han hadde vært en så god kunde gjennom hele året.
    Nancy`s venninne Carmen bor alene i sitt store hus i et av Londons beste strøk og har muret seg inne etter at mannen hennes Spike Todd, en kjent Rockemusiker, døde av en overdose tre år tidligere.
    Mia er seksten og har aldri vært i et forhold i hele sitt liv men hun har alltid  mange råd å gi andre når det gjelder deres kjærlighetsliv. Velmenene om ikke alltid like reflekterte råd og hun har en tendens til å rote ting litt til...

    Min mening om boken

    Boken begynner med at Nancy får en gressklipper i gave av sin mann, dette er selvfølgelig en mildt sagt stor skuffelse for Nancy som hadde forventet noe langt mindre og mye mer skinnende, i form av et smykke eller noe i den duren. Hvem hadde han handlet noe i en gullsmed til ? Hun visste ikke om hun kunne takle at Jonatan hadde vært utro mot henne så om hun forlangte skillsmisse så kom moren til å bli så skuffet for hun likte så godt svigersønnen sin. Hun ringte sin venninne Carmen i London, og hun og svogeren hennes Rennie reiste til Irland for å støtte henne i den vanskelige tiden.
    Etter skillsmissen flyttet Nancy til London for å bo sammen med Carmen i huset hennes. Der bodde også Rennie. Etter en stund flyttet  også moren til Nancy inn sammen med dem, en meget koselig eldre  dame som gjorde alt for å hjelpe alle som trengte det.
    Carmen jobbet som frivillig på et Hospits og hadde ikke fortalt noen der hvem hun egentlig var fordi hun hadde brent seg på det før og var livredd for at folk bare skulle like henne for pengenes skyld... og kunne hun noensinne få oppleve kjærligheten igjen...?
    Rennie var en skikkelig kjekkas og en rundbrenner, hadde nye damer hver enste kveld, han kunne få hvem han ville, men han begynte å bli lei og dessuten hadde han begynt å få følelser for en som kjente han godt... følelser han aldri hadde hatt for noen før.... men ville han noengang ha en sjanse...?
    Nancy fikk tidlig øynene sine opp for Mia sin far,de bodde i nabohuset, det var bare det at Connor som han het ga klar melding om at Nancy ikke var hans type i det hele tatt....og så begynte Jonatan å tigge henne om å komme hjem igjen..
    Her er det forviklinger,misforståelser,lengsel,håp og alt som hører til i en bok i denne sjangeren inkludert noen homser som omsider kommer ut av skapet. Jeg koste meg veldig med denne boken og jeg ble i godt humør av å lese den. Etter min mening gikk det veldig bra og akkurat som jeg ville det uten at jeg skal røpe noe som helst mer for litt spenning må det være til du selv sitter deg ned med denne herlige boken.
    Dette var mitt første møte med forfatteren og det ble ikke det siste for jeg er i gang med en annen bok av henne som jeg hadde liggende. Lettlest og fint språk. Jeg er fan av Cecelia Ahern og Carole Matthews men tror de må finne seg i å dele litt plass med Jill Mansell....sistnevnte skriver vel bøker som er litt mer lik Carole Matthews sine enn Cecelia Ahern.
    En feelgood bok for en tung regnværsdag eller en solrik dag på stranden!
    Jill Mansell
    Hun er født i 1957, bor i Bristol med mann og barn og jobber på fulltid som forfatter. Bøkene hennes har blitt solgt i over 3 millioner eksemplarer.

    fredag 20. april 2012

    Bokryggpoesi # 1


    Via Mari fra Flukten fra Virkeligheten fikk jeg høre at bloggen Leselyst  hadde en Bokryggpoesi spalte og jeg fikk lyst til å slenge meg med denne gangen. Bildet over er mitt bidrag denne gangen.

    Ha en fin Fredag!