onsdag 29. februar 2012

Bokanmeldelse - La meg synge deg stille sanger av Linda Olsson

Forlag:Vigmostad & Bjørke
Tittel:La meg synge deg stille sanger
Forfatter:Linda Olsson
Sideantall: 285
Utgitt:2010
Utfordring: 100 bøker på 1 år
Kilde: kjøpt

Fra Bokomslaget

En mørk og kald vinterkveld kommer Veronika, en ung forfatter, til et avstedsliggende hus i en liten by i Sverige. Hun er på jakt etter ensomheten og stillheten for å skrive ferdig en bok og for å komme over en stor sorg. Hennes ankomst registreres i stillhet fra nabohuset over veien. Der bor Astrid, en gammel kvinne som på folkemunne kalles Heksen. Astrid lever stort sett bak husets beskyttende vegger. Ingen vet at hun ruger på mørke familiehemmeligheter og en personlig tragedie. I løpet av våren nærmer de to kvinnene seg hverandre. Et uventet og uvanlig vennskap vokser frem  et vennskap som kommer til å forandre de to kvinnenes liv.

 Om boken

Boken starter med at Veronika, en ung forfatter kommer til en avsidesliggende bygd i Sverige, en mørk vinterkveld i Mars. Hun har leid seg et stort hus fordi hun trenger stillhet og ro for å gjøre ferdig et påbegynt bokprosjekt.
I nabohuset bor det en gammel kvinne ved navn Astrid, som resten av bygden kaller for "heksen". Hun lever et  isolert liv i huset sitt. Hun blir umiddelbart forstyrret av Veronikas ankomst, rutinene hennes blir forstyrret fordi hun er veldig nysgjerrig på denne unge kvinnen i nabohuset og hun blir mer opptatt av å stirre ut vinduet og bort på nabohuset enn å gjøre de tingene som hun pleier å gjøre.

" Hun hadde åpnet en flaske Chardonnay fra New Zealand og skjenket seg et glass. Hun stod og ventet ved vinduet,hevet glasset til leppene og tok en første slurk. Hun lot de velkjente smakene dvele ppå tungen. Eple, grapefrukt, ananas,feijoa,smør og gress - selv ekspertene strevde med å finne ord å beskrive den med."

Veronika begynner umiddelbart å vinke til den gamle kvinnen hver eneste gang hun kjører forbi huset hennes, og en gang syntes hun at hun kunne skimte bevegelse innenfor vinduet.
Ganske snart oppstår det kontakt mellom disse kvinnene og gjennom boken blir vi vitne til at et sterkt vennskapsbånd bli knytt. De forteller hverandre historier for å bli kjent med hverandre og slik får vi som lesere innblikk i personlige tragedier og dramatiske hendelser i begge de to kvinnenes liv.

"Vi satt i gresset, og jeg holdt henne inn mot brystet med leppene mot issen hennes. Jeg fortalte henne om jordbærene. Jeg lovte at jeg skulle træ dem på timoteistrå til henne. Jeg fortalte henne hvor søte de var. At jeg ville plukke et strå til henne hver dag hele sommeren. Men da jeg så ut over åkeren, hvor blomstene fremdeles var stramme, små knopper, visste jeg. Jeg visste at det ikke ville bli tid."

Astrid har bært på en stor sorg gjennom hele livet i tapet av datteren sin Sara, men også Veronika har opplevd ting som hun må jobbe seg gjennom for å komme seg videre i livet.

"Kjærligheten kommer til oss uten noe forvarsel, og når den først er gitt oss, kan den aldri tas fra oss. Det må vi huske. Den går aldri tapt. Kjærligheten kan ikke måles. Den kan ikke bli telt i år, minutter eller sekunder,veid i gram eller kilo. Den kan ikke kvantifiseres på noen måte. Den kan heller ikke sammenlignes,den ene med den andre. Den bare er. Det korteste streif av ekte kjærlighet kan gi næring til et helt liv. Det må vi alltid huske."


De to kvinnene utvikler et helt unikt vennskap og forfatteren er veldig flink med sin skildring av både personer og landskap.


Min mening om boken

Etter å ha lest "Din godhet" av samme forfatter gikk jeg sporenstreks inn i en nettbokhandel og bestilte de to andre bøkene av Linda Olsson for dette ville jeg ikke gå glipp av.
Hvor skal jeg begynne? Boken er bare helt vidunderlig og for en evne forfatteren har til å formidle det hun vil til oss lesere, det er som jeg satt ved middagsbordet sammen med Astrid & Veronika, så levende skriver hun.
Jeg ble grepet av begge kvinnenes fortid og historie men kanskje mest sympati fikk jeg for Astrid.
Jeg ville ikke at boken skulle ta slutt, jeg ville være med på flere skogsturer med dem å plukke både bær og sopp. For en gripende, herlig og vakker bok. Her kunne superlativene rent som perler på en snor eller som Astrid ville gjort det: Som markjordbær på et Timoteistrå!
Jeg tror jeg begynner å bli like forelsket i Linda Olsson sine bøker som jeg er i Cecelia Ahern sine.Ordløs Onsdag/ Wordless Wednesday

Det er Onsdag, den siste dagen i Februar, snart skriver vi Mars måned og vi går definitivt mot lysere tider og for hver dag som går er vi litt nærmere sommeren!Har du lyst til å være med på ordløs Onsdag eller har du lyst til å se på andre sine bilder så kan du gjøre det her.
Oppsummering for Februar 2012

Her kommer en liten oppdatering over hvilke bøker som er kjøpt og hvilke bøker jeg har lest i Februar. Jeg har vært heldig og fått en del bøker fra forskjellige forlag, er veldig takknemlig for det. Så haugen med uleste bøker vokser, men jeg skal prøve å få lest litt mer enn det jeg har gjort.Liste over bøker jeg har lest denne måneden!

 1. "Jenta som dykket inn i jordas indre" av Sabina Berman
 2. "Stolpesnø" av Marit Reiersgård
 3. "Før jeg sovner" av S.J.Watson
 4. "Historien om vakre jente" av Rachel Simon
 5. "Takk for alle minnene" av Cecelia Ahern
 6. " Mørk Engel" av Laini Taylor
 7. " The secret dreamworld of a shopaholic" av Sophie Kinsella 
 8. "La meg synge deg stille sanger" av Linda Olsson
 Denne måneden har jeg klart "målet" mitt om å lese 8 bøker, ikke at jeg stresser med det om det er en måned jeg ikke klarer det. Uansett greit å ha en liten pekepinn på hvor mange bøker en leser. Jeg har også begynt på min egen utfordring om å lese bøker på engelsk, har lest en forløpig, så jeg er godt i gang.Liste over bøker jeg har kjøpt denne måneden!

Ja, så gikk det som det måtte gå denne måneden også... hehe...  denne måneden har jeg kjøpt hele 13 bøker, men til mitt "forsvar" så var de aller fleste  kjøpt på salg!


 1. " Takk for alle minnene" av Cecelia Ahern
 2. " Søstrene Boleyn" av Philippa Gregory
 3. " Fedrenes løgner" av Tom Egeland
 4. "Vente,blinke" av Gunnhild  Øyehaug
 5.  "Livet mellom livene" av Michael Newton
 6. " Evig din" Elizabeth Gilbert
 7. "Fotografiet" av Nicholas Sparks
 8. " Little bee" av Chris Cleave
 9. "Stormfulle høyder" av Emily Brontë
 10. "Det usynlige fjellet" av Carolina De Robertis
 11. "Fruen av Saronno" av  Marina Fiorato
 12. "Glassblåseren av Murano" av  Marina Fiorato
 13. "Hypnotisøren" av  Lars Kepler

Av de bøkene jeg har lest i Februar  så blir det kanskje litt feil å bare plukke ut en for de var gode alle sammen men jeg må si at favoritten er "Før jeg sovner" av S.J.Watson.
Så var enda en måned over og vi kan se frem mot en ny måned med mange gode bokøyeblikk!   søndag 26. februar 2012

   Smakebit på Søndag - 8: La meg synge deg stille sanger!


   Det er Søndag igjen og det betyr nye smakebiter fra Mari i Flukten fra Virkeligheten. Utfordringen "Smakebit på Søndag" går ut på å dele noen linjer med oss fra boken eller bøkene du holder på å lese. Smakebiten bør kanskje ikke røpe så altfor mye av handlingen i boken.
   Denne uken har jeg lyst til å dele noen linjer med dere fra boken "La meg synge deg stille sanger" av Linda Olsson.

   Smakebiten er hentet fra side 37  i boken:

   "Det finnes ingen hemmeligheter her. Alle vet alt om alle. Det tror de i hvert fall. Hemmeligheter må voktes godt, og prisen er høy." Hun åpnet øynene og myste mot solen.Ensomhet. Prisen er ensomhet."
   Andre smakebiter kan du se her.
   fredag 24. februar 2012

   Gratis bok fra bokklubben!

   For en stund siden fikk jeg mail fra bokklubben jeg er medlem i med en liste over bøker jeg kunne velge meg en bok fra helt gratis bare fordi jeg er medlem der. Boken jeg valgte meg var


   Litt om boken

   Anna er sint. På moren, livet, biologiavhandlingen og ikke minst veilederen ved Biologisk Institutt, som har vært vanskelig gjennom et helt år. Da veilederen blir funnet myrdet, ligner det hevn, men har Anna drept ham? Politimannen Søren vil la tvilen komme Anna til gode hvis hun hjelper ham med å forstå sakens makabre omstendigheter, og ikke minst med å gjennomskue den naturvitenskapelige verden. Et miljø styrt av makt og prestisje. Plutselig er Anna midt i et mareritt, som har tråder dypt inn i hennes avhandling om dinosaurenes historie og enda dypere inn i hennes eget liv - og i Sørens. Dinosaurens fjær er en vitenskapelig krim, en kjærlighetshistorie og et psykologisk drama.

   Gleder meg masse til å ta fatt på denne selv om den ligger litt bak i "køen".


   Bokanmeldelse - Takk for alle minnene av Cecelia Ahern
   Forlag: Bazar
   Tittel:Thanks for the memories
   Norsk tittel:Takk for alle minnene
   Forfatter:Cecelia Ahern
   sideantall:315
   Utgitt:2009
   Utfordring:100 bøker på 1 år.
   Kilde: Kjøpt

   Fra Bokomslaget

   Etter en ulykke hvor Joyce var døden nær, bestemmer hun seg for å begynne et nytt liv. Hun separerer seg fra ektemannen Conor og flytter hjem til faren sin. Etter ulykken husker hun plutselig ting hun aldri har opplevd. Hun vet om små gater i Paris selv om hun aldri har vært der, kan masse om kunst, som hun aldri har vært interessert i, og hver natt drømmer hun om en liten lyshåret jente. Justin er nylig skilt, og ankommer Dublin som gjesteforeleser i kunsthistorie. Uten at de vet det, er livene deres flettet i hverandre selv om de aldri har møttes.

   Om boken!

   Boken starter med at Joyce nettopp har vært utsatt for en ulykke som gjør at hun mister sitt ufødte barn og er på vei til sykehuset. På sykehuset måtte hun få blodoverføring og etter det begynner merkelige ting å skje. Hun "drømmer" om mennesker hun egentlig ikke kjenner, hun ser blant annet for seg en liten jente med langt  lyst hår lekende i en park med familien sin. Plutselig snakker hun flere språk flytende, som om hun har lært seg de over natten. Inngående kunnskaper om både vin, malerier og kunstnere kommer dettende ned i hodet hennes. Hun bestemmer seg også for at hennes ekteskap med Conor er over og hun flytter inn til faren sin som er hennes store støtte i den vanskelige tiden.


    Professor Justin Hitchcock på sin side hadde etter en gjesteforelesning i Dublin måneden før latt seg overtale til å bli blodgiver av den søteste  Dr. Sarah Fields. For han var det en stor bragd i og med at han hadde en veldig skrekk for nåler. Han flyttet til London etter at han ble skilt fra konen Jennifer for å bo nærmere datteren sin Bea, en ung jente med blondt hår.

   "Lukk øynende og stirr inn i mørket."


   Joyce og Justin`s sine liv begynner å bli flettet inn i hverandre uten at de selv er klar over det og de møter på hverandre titt og ofte uten at de egentlig kjenner hverandre,men de føler begge to at de gjør det.
   Joyce på sin side begynner å føle seg som en stalker når hun begynner å ta opp jakten på sin redningsmann og med god hjelp av sine to venninner Katie og Frankie starter eventyret som også Henry, Joyce sin far også får ta del i.

   "Jeg skjønner ikke hva dere to gjør her uansett, så gamle som dere er. Dere kunne bare ha lagt igjen tennene deres her og kommet tilbake når tannlegen er ferdig med dem" Justin side 151

   Justin på sin side klarte ikke få tankene vekk fra å finne ut hvem han kan ha reddet når han gav blod den gangen,han hadde gjentatte ganger prøvd å fritte ut den søteste Sarah uten særlig hell og hvem var denne kvinnen han følte en slik sterk tilknytting til, denne Joyce som han hadde møtt på flere ganger og som han ikke fikk ut av tankene sine.   " Det er akkurat som hagen min, alt vokser. Kjærligheten også. Og når den vokser, hvordan kan man forvente at savnet etter henne skal bli mindre? Alt blir større og sterkere,også vår evne til å takle de vonde tingene. Det er bare sånn vi kan leve med det" Henry side 168


   Min mening om boken
   En søt, vakker og akkurat helt passe magisk i ekte Cecelia Ahern stil! En bok om vennskap, og ikke minst to menneskers søken etter kjærligheten og hverandre. Boken skildrer også det søte forholdet mellom far & datter, om hemmeligheter som forblir nettopp det. Har du ikke oppdaget denne forfatteren før så er det på høy tid. Jeg bare elsker bøkene hennes og denne var intet unntak, det er absolutt ingenting å trekke her, så det blir full pott med terningkast 6. TUSEN TAKK!


   torsdag 23. februar 2012

   Boktema hos Anette - 3 Bøker jeg vil ta med til en øde øy.


   Da har vi kommet til den siste Torsdagen i Februar og snart kommer våren! Torsdag betyr et nytt boktema hos Anette i Anettesbokboble. Denne uken vil Anette vite hvilke 3 bøker vi ville tatt med til en øde øy( ... hmmm.... ikke lett å bare velge 3 her altså.....)


   Mørk Engel av Laini Taylor, fordi jeg ikke har lest den ferdig enda og jeg vil ikke gå glipp av den!   Din Godhet av Linda Olsson, en av de beste bøkene jeg har lest i år, her kunne jeg sikkert tatt med de to andre bøkene hennes også, fordi de ligger på vent i bokhyllen og jeg har ikke hatt den gleden av å lese dem enda.


   Det usynlige fjellet av Carolina de Robertis, dette er også en bok jeg ikke har fått gleden av å lese enda, har bestilt meg den på Mammutsalget og gleder meg til den kommer. Denne tok jeg med slik at jeg kan få lest denne før "Perla" som kommer ut neste uke.


   Dette ble mitt valg slik jeg kjenner det akkurat nå, det var ikke lett å plukke ut bare 3 bøker. Da er jeg veldig spent på hvilke 3 bøker DU kunne tenkte deg å ha tatt med på en øde øy. Har du lyst å være med på ukens boktema hos Anette, eller er du bare nysgjerrig på hvilke 3 bøker andre har valgt så kan du finne det ut ved å trykke her.


   onsdag 22. februar 2012

   Ordløs Onsdag/ Wordless Wednesday

   Det er Onsdag og tid for "Ordløs Onsdag" og dagens bilde ble tattlike før jul i fjor.
   Har du lyst til å være med på ordløs Onsdag eller har du lyst å se andre bilder så kan du gjøre det her.   tirsdag 21. februar 2012

   Topp 10- Books to Save If my House Were Abducted By Aliens (or any other disaster struck)

   Det er Tirsdag og dermed duket for en ny topp ten liste  etter utfordring fra bloggen The Broke and the Bookish. Denne uken kunne vi velge litt selv for vi skal nemlig sette opp en liste over hvilke topp 10 bøker vi hadde reddet  ut om huset vårt av en eller annen grunn ble utsatt for noe, feks ble invadert av Aliens.....eller andre naturkatastrofer.

   1. Blomstenes hemmelige språk av Vanessa Diffenhaugh
   2. Din godhet av Linda Olsson
   3. Alle Harry Potter bøkene
   4. Dagbok for i morgen av Cecelia Ahern
   5. Før jeg sovner av S.J.Watson
   6. Faren av Sylvia M Olsen
   7. Drømmehjerte av Cecilia Samartin
   8. Charles Dickens bøker 
   9. Vi møtes på Chocolateheaven av Carole Matthews
   10. Et lite sidesprang av Denise Rudberg
    Har du en Topp 10 liste som du har lyst til å dele med andre, eller har du lyst å se hvilke Topp 10 bøker de andre har på ukens liste så kan du se det her.
    mandag 20. februar 2012

    Bokanmeldelse - Historien om vakre Jente av Rachel Simon

    Forlag:Silke forlag
    Tittel:The story of a beautiful girl
    Norsk tittel:Historien om vakre Jente
    Forfatter:Rachel Simon
    Oversetter: Lisa Vesterås
    Sideantall:354
    Utgitt: 2012
    Utfordring: 100 bøker på 1 år.
    Kilde:Anmeldereksemplar fra forlaget

     Fra Bokomslaget

    1968, Pennsylvania, USA
    Regnet pøser ned, og vinden uler gjennom trekronene. Det har allerede vært mørkt lenge da det plutselig banker på døren til Marthas hus. Hun bor alene, og tvilende bestemmer hun seg for å åpne. Utenfor står to fremmede. De sier ikke et ord, men skjelver av kulde og utmattelse, og det er noe ved dem som er annerledes.

    Martha tar mot til seg og lar den vakre jenta og den mørkhudede mannen komme inn, og det er først da hun oppdager at kvinnen holder rundt et nyfødt spedbarn.
    Martha vet ikke at både kvinnen og mannen har rømt fra en institusjon i nærheten og blir forfulgt. Da vaktene kommer til huset, gjemmer paret barnet uten at Martha merker det. Mannen klarer å flykte og forsvinner i stormen, mens den unge moren føres brutalt bort. Før hun slepes av sted, rekker hun å hviske én ting til Martha: ”Hold henne skjult …”
    Min mening om boken

    En stormfull kveld i 1968 får den pensjonerte lærerinnen Martha et høyst uventet besøk. Utenfor døren står et ungt par, søkk gjennomvåt og med et nyfødt barn på armen. Han er en mørkhudet døv mann og hun er en ung lys kvinne med veldig nedsatt taleevne. Martha gir dem mat og tørre klær og de steller barnet sitt og legger det i en kurv. De gjemmer seg oppe på loftet. Ikke lenge etter står politiet på døren og skal hente de to rømlingene, Lynni som kvinnen heter må bli med i politibilen, mens Homan (nummerførtito) klarte å rømme til skogs. Før Lynnie satt seg inn  i bilen hvisket hun til Martha at hun måtte love henne å ta godt vare på barnet som heldigivs ikke var blitt oppdaget av politiet.

    "Det var tross alt en av universets lover. Foreldre passet på barna sine. Koner føyde seg etter mennene sine. Lærerne veiledet elevene sine. Og likevel: En mor hadde overlatt barnet sitt i Marthas varetekt."

    Lynnie ble deretter kjørt tilbake til den statlige Skolen, en institusjon for evneveike hvor hun hadde blitt plassert som liten jente av foreldrene sine.

    Videre følger vi Marthas kamp for å beskytte Julia, som hun velger å kalle det vakre barnet,slik at hun kan holde løftet sitt til Lynnie. Hun reiser fra sted til sted og får hjelp av sine tidligere elever med husvære.

    Vi får også et innblikk i hvordan det går med Lynnie når hun kommer tilbake til Skolen, et uhyggelig sted hvor det foregår mye som ikke tåler dagslys men ingen tør å fortelle noe... Lynnie får en god venn og støttespiller i en som heter Kate som jobber på Skolen. Hvert eneste år blir Lynni tilkalt til Kate`s kontor hvor det vanket kake og en bokgave. Kate lærte også Lynnie å snakke, noe hun egentlig ikke hadde lov til å gjøre.

    Vi følger Homan på sin vandring på rømmen og vi blir kjent med personene han møtte på sin vei. Han bor i en periode på en gård med et Buddist ektepar og drømmer om den dagen han møter "vakre jente" og "den lille" igjen.
    .
    Boken er bygget opp slik at det veksler mellom Martha, Lynnie og Homan`s historier hele tiden og vi følger personene i perioden fra 1968 og frem til 2011.
    Dette er en helt vidunderlig, gripende og vakker historie om vennskap og ikke minst om kjærligheten mellom to mennesker. Denne boken koste jeg meg med å lese og kan absolutt anbefale den videre selv om den kanskje kunne inneholdt litt færre skrivefeil, jeg syntes ikke det gjør noe for historien var veldig bra!


     Forfatterens hilsen til de norske leserne kan du høre ved å trykke på bildet!

    søndag 19. februar 2012

    Smakebit på Søndag - 7 :Historien om vakre jente av Rachel Simon & Mørk Engel av Laini Taylor


    Det er Søndag igjen og det betyr en ny omgang med utfordringen " Smakebit på Søndag" som er en ukentlig utfordring som Mari fra bloggen Flukten fra virkeligheten står bak. Utfordringen går ut på å dele noen linjer fra boken du holder på å lese i og gjerne da en smakebit som ikke avslører noe særlig fra selve handlingen i boken.
    Jeg holder på å lese flere bøker for øyeblikket og jeg velger meg to bøker som jeg har lyst til å dele med dere og den ene er en bok som heter " Historien om vakre jente" av Rachel Simon og "Mørk Engel" av Laini Taylor, en bok som sikkert flere av dere har lest allerede.


    Smakebiten er hentet fra s 102 " Endelig,første juledag, ble Lynnie sendt tilbake. Hun hadde ikke regnet med å komme tilbake. For alt hun visste, kom straffen- "straffen som Nei-nei skylder samfunnet," sa Clarence med falsk medfølelse i stemmen-til å vare for alltid."       Den andre boken jeg holder på å lese i er Mørk Engel av Laini Taylor


    Smakebiten er hentet fra s 26 " Karou var mystisk. Hun hadde ingen nær familie, hun snakket aldri om seg selv, og hun var ekspert i å vri seg unna spørsmål som var rettet mot henne. Med tanke på de opplysningene vennene hadde fått om karous bakgrunn, kunne hun like godt ha sprunget ut av Zev`s hode. Hun sluttet aldri å overraske."    Har du lyst å dele noen smakebiter med oss andre eller har du lyst til å se andre smakebiter så kan du gjøre det her


    fredag 17. februar 2012

    Bokanmeldelse - Jenta som dykket inn i jordas indre av Sabina Berman


    Forlag:Aschehoug
    Tittel:Jenta som dykket inn i jordas indre
    Forfatter:Sabina Berman
    Sideantall:252
    Utgitt:2011
    Kilde:Anmeldereksemplar fra forlaget

    Fra Bokomslaget

    Isabelle drar tilbake til Mexico for å overta familiens tunfiskfabrikk etter at søsteren hennes er død. Gjemt i det forfalne huset i byen Mazatlán på Mexico-kysten finner hun en vanskjøttet og fortvilet jente. Isabelle forstår at det må være søsterens ukjente datter. Takket være Isabelles kjærlighet og utholdenhet lærer Karen, som blir jentas navn, å snakke, lese og skrive. Det eneste stedet Karen kjenner seg trygg, er i vannet blant fiskene. Og snart viser det seg at hun har enestående evner - noe som fører til stor fremgang for tunfiskfabrikken.

     Min mening om boken


    Da Isabelle arvet  en tunfiskfabrikk i Mazatlàn i Mexico etter søsteren sin , så fulgte det med et hvitt herskapshus også. Når hun kommer til huset får hun seg litt av en overraskelse, for med huset følger det også en  autistisk jente ved navn Karen,som viser seg å være søsterens ukjente datter. Karen bor i kjelleren,har blitt vankjøttet og er uten språk. Hun misliker fysisk kontakt og følelsesregisteret hennes er begrenset.
    Tjukka, hushjelpen får i oppgave å bade den gjennomskitne jenten for det var helt umulig å si hvilken hudfarge den lille jenten hadde. Arbeidet med å sosialisere den lille jenten starter og Isabelle og Karen utvikler et unikt vennskap. Karen lærer seg å snakke,skrive, lese. Veldig ofte har folk som er autistiske noen unike evner og Karen er intet unntak, hun har nemlig fotografisk hukommelse.


    " Jeg mener,jeg vet jeg er treig i hjernen, i alle fall sammenlignet med standardmennesker. Jeg vet at i følge de mest standardiserte IQ-testene ligger jeg et sted mellom idiot og åndssvak, men jeg har 3 fortrinn og de er store.
    1. Jeg kan ikke lyve.
    2. Jeg har ingen fantasi. Det vil si at ting som ikke eksisterer, ikke plager med og ikke bekymrer meg.
    3. Jeg vet at jeg bare vet det jeg vet, og det jeg ikke vet, som er uendelig mye mer, er jeg sikker på at jeg ikke vet."


    Karen elsker havet og tunfiskene som hun ofte svømmer i lag med. Underveis i boken trekker Karen ofte frem ulikhetene mellom Darwins lære som levde på 1800-tallet og den franske filosofen René Descartes som for de fleste er kjent som mannen bak utsagnet" jeg tenker, altså er jeg" og som levde på 1600-tallet.
    Etter endt skolegang så begynner  Karen å jobbe på tunfiskfabrikken og  hun får være med sjømennene ut på fiske. Hun vokser seg opp til å bli en fremragende karrierekvinne og får utviklet evnene sine maksimalt.

    "Jeg tok tak i skyggen på sjømannslua hans og kastet hele dritten på sjøen, og da mener jeg det portugisiske knøttet og ikke den fine hvite lua som tilhørte vårt selskap blue Tuna."


    Denne boken likte jeg veldig godt og det unike med denne boken er at den er skrevet fra autistiske Karens  sitt ståsted. Boken er meget underholdene og jeg tok meg i å flire mange ganger av Karens uttalelser og handlinger. En bok  jeg håper mange kan få anledning til å lese.
    Om forfatteren    Sabina Berman ble født i Mexico City i 1956, hun  er journalist og har skrevet en rekke filmanus, lyrikk og prosa. "Jenta som dykket inn i jordas indre" er hennes romandebut.
    torsdag 16. februar 2012

    Bokanmeldelse - Før jeg sovner av S.J.Watson


    Forlag: Bazar
    Tittel: Before I go to sleep
    Norsk tittel: Før jeg sovner
    Forfatter: S.J.Watson
    Sideantall: 349
    Utgitt:2012
    Kilde: Fått i gave av "Bokelskerinnen"( samt at jeg i etterkant fikk et manus eksemplar fra forlaget som jeg har gitt til min stemor som også liker veldig godt å lese.)


    Fra Bokomslaget

     Hver morgen våkner Christine, en kvinne i 40-årene, ved siden av en fremmed som sier han er mannen hennes. Christine ble funnet naken og forslått på motorveien, uten å vite hva som hadde skjedd. Etter flere år med terapi har hukommelsen ikke kommet tilbake, men hennes nye terapeut velger en ny strategi: Han får henne til å begynne å ta notater og skrive ned de fragmenter hun husker. Selv om hun hver natt glemmer hvem hun, kan hun ved hjelp av notatboken litt etter litt føye nye brikker til puslespillet. Det blir en skremmende avdekking av fortiden, for hvem kan hun egentlig stole på?


    Omtale
    Christine ble funnet naken og forslått på motorveien, uten å vite hva som hadde skjedd. Flere år etter har hukommelsen fremdeles ikke kommet tilbake, til tross for mange år med terapi. Terapeuten har fått henne til å skrive ned det hun husker, og ved hjelp av notatboken avdekker hun stadig nye og skremmende ting fra fortiden.


    Min mening om boken

    Boken starter med at Christine våkner opp i det som for henne er et helt fremmed soverom og ved siden av henne ligger en mann hun ikke drar kjensel på, hun får med seg at han har giftering på fingeren og det første som slår henne er at hun står i med en mann som er gift. Hun står opp og går ut på badet, hvor hun blir møtt med mange bilder av seg selv hengende på veggen, eller en eldre utgave av seg selv og mannen som ligger inne i sengen.På veggen henger det også gule lapper som det står ulike ting på. I speilbildet sitt oppdager hun at hun ikke lenger er så ung som hun tror hun er,hun mener selv bestemt at hun er i 20 årene men speilbildet viser noe annet.
    Dette er et rituale hver eneste morgen for Christine har glemt gårsdagen og hvem hun er. Hver eneste dag må hennes mann Ben informere henne om hvem hun er, hvem han er og om den tragiske hendelsen  som gjorde at hun mistet hukommelsen for mange år siden. Han har også laget til en utklippsbok med bilder i som hun ser i hver eneste dag.
    Hun møter en lege, Dr Nash, som vil hjelpe henne med å få tilbake hukommelsen og minnene sine og anbefaler henne å skrive  en dagbok.

    "Jeg har  følelsen av at jeg burde stille flere spørsmål,vise mer interesse, men det er liksom ikke noen poeng i det.Uansett hva han forteller meg nå,så vil det være glemt når jeg våkner i morgen. Dagen i dag er alt jeg har."

    Dagboken skulle vise seg å være et svært nyttig verktøy for Christine i kampen mot å få hukommelsen tilbake, men det førte også med seg spørsmål om hvem hun egentlig kunne stole på av de personene som var rundt henne?

    Dette er en meget spennende bok og jeg ble helt oppslukt fra første linje i boken. Forfatteren skildrer meget godt hvordan det må være for en som har hukommelsestap og man blir med en gang dratt inn i Christine sin verden. En psykologisk triller uten sidestykket og forfatteren klarer på en utmerket måte å holde noen brikker tett inntil seg og ikke avsløre dem før helt på slutten av boken selv om jeg fikk noen bange anelser underveis....
    Jeg har et råd til deg og det er : Les denne boken!!!

    Her er to andre anmeldelser av denne boken:
    Boktema hos Anette -Min favorittforfatter på bokstaven D
    Det er Torsdag og det er dermed på tide med et nytt boktema hos Anette i Anettesbokboble.Denne uken vil Anette at vi skal fortelle hvem som er vår favorittforfatter på bokstaven D, det kan være enten fornavn eller etternavn som begynner på denne bokstaven.  Jeg velger å trekke frem Denise Rudberg som favoritt og jeg må innrømme at det ikke var helt enkelt å finne noen forfattere med enten for eller etternavn på D.
    Denise Rudberg er en svensk forfatter som er født i 1971 og har skrevet en rekke bøker. Hun har blitt omtalt som den svenske Jackie Collins fordi at hun i sine bøker gir oss et innblikk i hvordan det er å være ung,pen og vellykket i Stockholms overklassemiljø.


    I fjor gikk Denise Rudberg vekk fra denne sjangeren og skrev en krimroman som jeg likte veldig godt!

     Et lite sidesprang er den første av i alt tre bøker om Marianne Jidhoff! Det er også planlagt filmatisering av disse bøkene.

    Har du en favorittforfatter på bokstaven D som du har lyst å dele med andre, eller har du lyst til å lese hvilke favorittforfattere andre har så kan du gjøre det her.

    tirsdag 14. februar 2012

    [ Blogghopp ]♥Favoritter på alle hjerters dag ♥

    Nå skal jeg være med på å slå ett slag for kjærligheten og dette til tross for at jeg ikke feirer denne dagen og attpåtil er singel, men hva gjør man ikke når en så søt medblogger som det  Mari fra bloggen Flukten fra virkeligheten er inviterer til en slik kjekk utfordring da er det bare til å stille.
    Boken som jeg vil anbefale i dag er en av bøkene fra en av mine favoritt forfattere, Carole Matthews!

    Fra bokomslaget

    Jake forlater Lyssa til fordel for en kvinne som ikke maser om babyer hele tiden. For å komme over hjertesorgen, drar Lyssa på fottur til Nepal. I Himalayas ville landskap snubler hun over flere overraskelser enn hun kunne drømme om, og når hun først når toppen, er hun ikke sikker på om hun vil ned igjen.

    Denne boken inneholder alt en fin kjærlighetsshistorie skal inneholde etter min mening og det endte slik jeg ville at det skulle. Mens jeg leste boken fikk jeg plutselig så lyst å ta en fottur i Nepal en gang..hmmmm...lurer på hvorfor det;-) 

    Det er en god stund siden jeg leste denne boken og jeg har ikke skrevet anmeldelse på den på denne bloggen, men derimot på den andre bloggen som ble slettet før jeg hadde fått ført over alle bokanmeldelsene, så smart var jeg;-)    Topp 10- Books That Broke Your Heart A Little

     

    Det er Tirsdag og det betyr at det er tid for en ny Topp 10 liste fra bloggen The Broke and the Bookish. Hver uke skal man skrive en Topp 10 liste og  siden det er valentinsdagen i dag så har hun som har bloggen  bestemt at temaet i dag skal være litt ANTI- Valentine, altså man skal skrive en liste over hvilke 10 bøker som knuste hjertet ditt litt! Min versjon blir denne uken en TOPP 4 liste over bøker som knuste hjerte mitt litt, rett og slett fordi de ikke levde helt opp til forventnignene mine!
    Kunne sikkert gått for en Topp 10 liste her men jeg kommer ikke på noen  flere i farten, ja, jeg vet, full skjerpings til neste uke!

    1. Sveket  av Unni Dragsnes, en bok som overhodet ikke fenget og den ble aldri lest ferdig.
    2. Arsenikktårnet av Anne B Ragde, en bok som er basert på Ragdes egen familie, fenget heller ikke og ble ikke lest ferdig.
    3. Nattønsket av Anne B Ragde, en litt på kanten bok som jeg ikke likte noe særlig men leste den ferdig.
    4. Granateplene  av Sue Monk Kidd & Ann Taylor, egentlig en ok bok, men svarte likevel ikke helt til forventningene( Nå er jeg sikkert veldig streng)
     Har du lyst til å lage en topp 10 liste eller har du lyst til å se andres bidrag så kan du gjøre det ved å trykke her.


    HAPPY VALENTINES DAY !     Valentines day

     Hei!

     Vi har kommet til den 14 februar og det betyr at det er selveste Valentines Day i dag! Selv feirer jeg den ikke men liker konseptet på en måte da! Det eneste jeg skal gjøre i dag som har med Valentine å gjøre er å se filmen med samme navn som kom ut i 2010, VALENTINES DAY!Litt romantikk må en på en hjertedag som denne.     Siden dette er en bokblogg kom jeg ikke utenom valentine bøkene, og jeg har samlet sammen en liten knippe her, nå har jeg ikke lest noen av dem, selv om jeg skal sjekke ut et par av dem. Grunnen til at jeg tok de med var at de var så søte utenpå..

      
     Feirer du Valentine Day eller? Hva skal du gjøre denne tirsdagen i midten av februar?
     Uansett om det blir en dag med eller uten blomster, sjokolade og valentine bøker, så ønsker jeg deg en riktig fin dag!