mandag 2. januar 2012

Lesemål 2012- Lese 4 engelske bøker

 Som nevnt i ett tidligere innlegg så skal jeg altså lese 4 bøker på engelsk i 2012. Det høres kanskje ikke så mye ut  for enkelte av dere men for meg som har en "skrekk" for å lese på ett fremmed språk så er det en stor bragd om jeg kommer meg i mål. Skjønt jeg forstår ikke helt hvorfor denne "skrekken" for om jeg ser filmer er jeg ikke avhengig av å lese norsk tekst for å forstå hva som blir sagt. Vet ikke helt om det går an å sammenligne heller, det blir nok sikkert mer "heavy" å lese.

Så var det å finne noen bøker som kunne være grei å lese på engelsk da og valget mitt falt på disse:Da er de to øverste bestilt og det er bare å vente til de dumper ned i postkassen om noen dager!
Har sett filmen som heter " En Shopoholikers bekjennelser" som er basert på disse bøkene, og den likte jeg veldig godt:-)
12 kommentarer:

 1. Jeg hadde også denne "skrekken" for å lese på et annet språk. Jeg hadde lest en og annen engelsk bok og det var vel følelsen av å ikke få med meg alt som skremte meg.
  I fjor tok jeg mot til meg og begynte å lese på engelsk, kun fordi det var bøker jeg virkelig ville lese som ikke var oversatt. Og så var det ikke så vanskelig likevel :-)

  Der er en side på internett som heter easytrans.org som forklarer alle engelske ord. Den bruker jeg hvis der er ord jeg ikke kan. Det har gjort at jeg ikke er redd for engelske bøker lenger :-)

  SvarSlett
 2. @astridterese:Tusen takk for tips, da kan jeg ha den siden klar om jeg skulle stå fast på noe. Det går sikkert greit å lese på engelsk, så det er jo bare å hoppe i det. Har flere bøker som jeg kunne tenkt meg å lese, men de blir ikke gitt ut igjen på norsk og da blir det enten å lese dem på engelsk eller ikke få lest dem i det hele tatt.

  SvarSlett
 3. Heisann:)
  Spennende å lese bøker på engelsk da, har en del bøker på mobilen som er på engelsk...og det går overraskende greit å lese de:)
  Er så begeistret for Sophie Kinsella...hun skriver så satirisk, selvironisk og til tider gjenkjennende, veeeeldig bra!!:)

  Ønsker deg en flott mandag i det nye året:)
  Klem Marianne

  SvarSlett
 4. @ Marianne: Jeg har aldri lest noen bøker av henne før men jeg har sett en fil som er basert på bøkene hennes og jeg liker godt å lese slike bøker innimellom. Ha en super mandagskveld:-))

  SvarSlett
 5. Åh, så spennende!! Jeg er veldig glad i å lese engelske bøker, men det må være lett og ledig lektyre - ikke noe Shakespeare for meg, nei ;) Jeg elsker Shopaholic-bøkene, du har virkelig noe å glede deg til :D

  SvarSlett
 6. @ Anette:-)Nei, jeg kan heller ikke ha noe tungt å lese på engelsk og tror at disse kan være greie å ta fatt på.

  SvarSlett
 7. Jeg har lest hele den shopaholiker serien...vel og merke på norsk...HERLIG serie! Syns ikke filmen var sånn veldig bra..ihvertfall ikke når jeg hadde lest bøkene først!
  Lykke til med forsettet ditt!
  Klem Line

  SvarSlett
 8. @ Frøken Andersen:Tusen takk for det:)Da har jeg mye å glede meg til, ofte er jo bøkene bedre enn filmene. Skal bli spennende å lese dem på engelsk

  SvarSlett
 9. Hei!
  Artig du prøver deg på nye ting:)
  Har forresten lagdt meg til som følger av deg:)må fortell hvordan lesningen går sånn etterhvert:)

  SvarSlett
 10. @gråbekka: så kjekt at du vil følge meg:-)Ja, det blir spennende å se hvordan det går:-))

  SvarSlett
 11. Hei!
  Havnet tilfeldig inn på bloggen din. Har samme "challenge" selv, og har allerede lest noen av Kinsellas bøker på engelsk. Vil bare på det sterkeste anbefale "Twenties girl" og "Can you keep a secret". Herlige bøker!

  mvh
  Caroline

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for tips!! Da skal jeg få tak i de. Ha en fin kveld og tusen takk for besøket:-))

   Slett