søndag 30. oktober 2011

Bokanmeldelse - Faren av Sylvia Olsen

Bokanmeldelse av Faren skrevet av Sylvia Olsen


Beskrivelse

"Faren" er en sterk og gripende beretning om ungjenta Silje som vokser opp i et hjem preget av barnemishandling og incest. Silje er ei jente som bærer på rike evner og muligheter, men hennes vei fra barn til kvinne skal vise seg å bli alt annet enn enkel. Boka utgjør et tidløst skjebnedrama om angst, skyld, søken etter egen identitet og om kampen for å overleve. Boka er skrevet for å gi ofrene et ansikt og et håp, for å gi støtte og oppmuntring og for å vise at det kan være et lys i tunnelen. "Faren" er en sann historie. Les den - ikke minst for å forstå!


Min mening om boken

Husker jeg brukte flere dager etter å ha mottatt boken før jeg "mannet" meg opp til å begynne og lese den fordi jeg visste det kom til å bli sterk kost.

Allerede fra første side i boken blir man grepet av disse grusomme handlingene som ingen barn i hele verden skulle være nødt til å oppleve noengang.
Forfatteren skriver så levende at det føles som man følger Silje på nært hold gjennom hennes erfaringer, og man får så lyst å ta den lille jenten inntil seg og si at alt kommer til å bli bra.Det er ikke til å unngå å bli glad i Silje.
Dette er en bok som er vanskelig å legge fra seg,man har så lyst å se hvordan det går med henne, men samtidig er det nødvendig med fordøyelsespauser for dette er sterk kost.

Forfatteren av boken tar opp ett uhyre viktig tema for dessverre så er det mange barn der ute som blir utsatt for slike handlinger hver eneste dag. Dette er en bok som burde stå i i bokhyllen i etterhvert hjem!

Denne boken MÅ leses, så har du ikke lest den enda så er det på høy tid!

torsdag 27. oktober 2011

Boktema hos Anette- Favorittboken som ble film!

Hei

Slenger meg for andre gang på Boktema hos Anette og denne gangen skal man fortelle om en favorittbok som det har blitt film av.

Jeg velger meg boken "Eat,love and Pray" av Elisabeth Gilbert. Boken heter "Lykken,kjærligheten og meningen med livet" på norsk og jeg har forløpig lest den 2 ganger.


Omtale

Elizabeth Gilberts liv er tilsynelatende perfekt. Hun og mannen prøver å få barn, hun har en utfordrende jobb og et vakkert hjem. Men alt dette overskygges av Elizabeths sterke ønske om å finne meningen med livet. Etter en vond skilsmisse og periode med depresjon legger hun alene ut på en lengre reise til Italia, India og Indonesia. I løpet av denne turen finner hun både etterlengtet balanse og kjærlighet. Historien om Elizabeth fortsetter i Evig din.

Dette er en fantastisk bok som jeg hadde problemer med å legge fra meg.
Gleden var stor da det ble kjent at det skulle lages film av denne boken og da med selveste Julia Roberts i hovedrollen. Da filmen endelig kom så ble jeg litt "skuffet" for en sterk "scene" fra boken var helt utelatt i filmen, ellers en bra film som jeg har sett flere ganger!

Bokanmeldelse - Ta vare på mamma av Shin Kyung-Sook

Hei

Denne boken begynte jeg på i går og i dag måtte jeg bare lese den ferdig!Omtale fra forlaget

Ta vare på mamma

Mamma hadde alltid vært der. Men nå er hun borte. Det tok bare et øyeblikk, på t-banen i Seoul, dørene gikk igjen, pappa snudde seg rundt, og plutselig var hun ikke der lenger. Hva har skjedd? Hvor er mamma? Og hvem var hun egentlig? Mens de krangler om hvordan de skal lete etter henne, må familien tenke gjennom livet med moren på nytt. I historiene deres tar et nytt bilde form, av en kvinne alle trodde de kjente.

Ta vare på mamma er en roman om sårene og drømmene som skjuler seg i hjertet av en familie. Med over 1,5 millioner solgte eksemplarer på to år er boka den mestselgende koreanske romanen noensinne. Romanen ble også forfatterens store internasjonale gjennombrudd, og rettighetene til boken er så langt solgt til 23 land.

Ta vare på mamma er et unikt portrett av den koreanske kulturen, og en utforskning av universelle temaer: Hva vil det si å være mor? Hvilke bånd binder oss sammen som familie? Og hvordan blir vi usynlige for dem som står oss aller nærmest?


Min mening om boken

Denne boken hadde jeg småtittet litt etter på nettet og jeg var så heldig å få den tilsendt fra forlaget Press

Til å begynne med må jeg si at jeg ble litt forvirret for boken er bygget opp slik at det er fire forskjellige familiemedlemmer som forteller historien og det skifter mellom 2.person,3.person og tilslutt 1.person.Dette er noe en kommer fort inn i og det går helt fint for man blir oppslukt av handlingen som skifter mellom nåtid og fortid. Man får ett innblikk i de enorme kontrastene det er mellom livet i storbyen og livet på landet i Korea.
Hvem er denne selvoppofrende kvinnen som gjør alt hun kan for å hjelpe alle hun treffer på sin vei?Hadde ikke hun drømmer og behov selv? Ville barna og familien ellers sette pris på hva hun gjorde før det var for seint eller ville hun forbli usynlig slik som nå?

Denne boken var helt herlig å lese og ikke minst en bok til ettertanke.Denne handler ikke bare om en mors rolle i familien, eller barnas leting etter sin forsvunnede mor, den handler også om Korea som på rekortid gikk fra å være ett fattig land til å bli ett land av den morderne verden.
Dette er en bok jeg ikke har noen problem med å anbefale andre å lese.

onsdag 26. oktober 2011

Bokanmeldelse - Snøbarnet av Eowyn Ivey

Hei

Dette er en bok jeg har siklet etter siden jeg leste om den på en blogg før den kom ut i Norge,jeg var så heldig å få denne tilsendt fra forlaget Pantagruel.


Omtale fra forlaget

ALASKA 1920.

Jack og Mabel har én stor sorg i livet – de har aldri klart å få barn. Savnet har skapt et tomrom i ekteskapet og hverdagen sammen bærer preg av en distanse.

I et forsøk på å begynne et helt nytt liv, flytter de fra Amerikas østkyst til Alaska for å rydde ny jord og vriste en gård ut av ødemarken. Arbeidet er hardt og den lange, mørke vinteren tar på. Men et nytt, gåtefullt bekjentskap blir etter hvert et lyspunkt i deres tilværelse: en liten jente dukker til stadighet opp i skogkanten nær gården. Hun er en sky skapning som alltid har følge med en rev. Med uendelig tålmodighet vinner de to hennes vennskap. Hvem er hun? Er jenta virkelig eller en eventyrskikkelse? Eller – slik de jordnære naboene mener – bare en hallusinasjon, skapt av de to ensomme menneskenes mørketidsdepresjon? For når våren kommer, blir hun borte …

Eowyn Ivey har skrevet en vakker og magisk roman om to mennesker som sliter for å bygge noe nytt og finne fram til hverandre igjen – i det vakre og storslåtte landskapet langt mot nord under midnattssola, der underlige ting kan skje…
Min mening om boken

Etter å ha lest kun begeistrede omtaler på ulike blogger så hadde jeg skyhøye forventinger til denne boken og den innfridde så til de grader!
En eventyrlig bok fra første side,hvor vi møter det aldrende ekteparet Jack og Mabel som har flyttet til Alaska for å starte ett nytt liv på 1920-tallet.Ekteskapet skranter,han jobber ute på jordene fra morgen til kveld,mens hun steller hjemme. Om kveldene sitter de tause og spiser i lag,det eneste de har felles er sorgen,sorgen etter at deres eneste barn var dødfødt og den påfølgende barnløsheten.
En kveld etter de har kommet hjem fra ett middagsbesøk på nabogården begynner det å snø og i ett øyeblikks lekenhet bestemmer de seg for å lage ett snøbarn, en snøjente som de kler med votter og skjerf. Dagen etter er snøjenten forsvunnet..... men i skogholtet dukker det opp en liten jente med samme lue og skjerf som snøjenten de hadde laget kvelden før...kunne det være sant, var hun virkelig levende?
Mange vakre skildringer i denne boken og jeg ble bergtatt,forfatteren skriver på en slik levende måte som gjør at en vil til Alaska på 1920-tallet for å være der når det skjer. Dette er Eowyn Ivey`s debutroman,gleder meg veldig til fortsettelsen.
Skulle ikke forundre meg om denne ligger under mange juletre dette året ;-)
Denne boken MÅ leses!!

mandag 24. oktober 2011

Bokanmeldelse - Frisk og kronisk syk av Elin Fjerstad

Hei

Var litt usikker på om jeg skulle ta denne med i det hele tatt da dette ikke er en roman. Men la gå, jeg får skrive litt om denne også når jeg først er i gang.


På bokomslaget

Hvordan oppleves det å ha en sykdom som aldri går over, og hvordan lever en best mulig med de utfordringene det innebærer? Hvordan balanserer man mellom det å være syk og frisk på samme tid? I denne boken rettes søkelyset mot de psykologiske aspektene ved kronisk somatisk sykdom.

Omtale

Forfatteren kombinerer en grundig gjennomgang av forskning med teoretiske bidrag fra blant annet utviklingspsykologi, positiv psykologi og kognitiv psykologi. Boken bidrar til å gjøre psykologisk teori anvendelig og tilbyr leseren konkrete verktøy til bruk i samtaler med både barn og voksne med kroniske sykdommer.

Boken er skrevet for alle helsearbeidere som møter pasienter med kronisk sykdom, og for studenter innenfor helsefag som psykologi, medisin, sykepleie, ergoterapi og fysioterapi. Den som selv er kronisk syk, eller er pårørende, trenger den samme kunnskapen. For hvordan holde seg så frisk som mulig, og hva slags hjelp trenger en for å få det til?


Min mening om boken


Nå blir ikke dette en vanlig anmeldelse i og for seg, dette er ingen bok jeg har lest fra perm til perm som en roman. Jeg leser i den med jevne mellomrom.
Boken inneholder også historier om forskjellige mennesker som får ulike diagnoser og er til god hjelp for de som på en eller annen er berørt av temaet.

Bokanmeldelse - Flammedans- sølvharpen av Jane Mysen

Hei

Denne boken var jeg så heldig at jeg fikk tilsendt av forfatteren selv nå i sommer med en koselig sommerhilsen i. Serien flammedans handler om taterne i Norge på 1800-tallet.


På bokomslaget

Det er olsok, og ved Mjøsa samles folk til fest. Anna er atten år, vakker og sensuell, og når Nikolai byr henne opp til dans, våkner lidenskapen.

Gulvet skjelver, hjerter banker i takt, ilden brenner i bålet og blodet. Mange øyne følger den vakre taterjenta. Planer er lagt, ikke alle er av de gode. Annas skjebne er lagt.


- Kom du, Anna. Jeg skal ikke røre deg. Fjell-Niels' stemme var blitt innsmigrende.
Hun skulle til å svare da tonene fra en munnharpe kom med den svake brisen. Hun visste ikke om andre enn Nikolai som kunne spille slik.
Fjell-Niels' øyne var fylt av ondskap da han reiste seg. - Jeg er ikke ferdig med deg, Anna!
- Men Nikolai og jeg skal gifte oss!
Fjell-Niels så hånlig på henne. - Det ekteskapet er dømt til å gå i hundene, sa han krast før han forsvant inn i skogen.


Om Romanifolket


Romanifolket forlot det nordvestlige India for ca.1000 år siden. Ulike vandringsruter førte over tid til forskjellig påvirkning og utvikling av deres egenart. Det er grunnen til at romanifolket ikke er en homogen gruppe, men har forskjellige språk/dialekter og varierende kulturuttrykk.

Den første innvandrerbølgen kom til Norden for ca. 500 år siden. I Norge ble de kalt tatere. Nesten overalt er de blitt møtt med forfølgelse og undertrykkelse fra store deler av majoritetsbefolkningen. Til tider har mistenksomhet, hat, forakt og fordommer ført til bestialske overgrep, slik som i middelalderen, under 2. verdenskrig og etter. Dette stiller romanifolket i samme kategori som jødene.

Romanifolket er verdens største etniske gruppe uten eget hjemland. De ble først anerkjent som nasjonal minoritet i 1998.


Min mening om boken

Boken var skrevet på en livaktig og enkel måte,boken hadde vel ikke helt de store spenningspunktene underveis, men så tok den det igjen til gangs på slutten, man lengter etter å se hvordan det går med de involverte og man har ikke lyst at boken skal slutte.
Jeg liker denne type bøker, som handler om andre kulturer og levesett,hvordan de ulike gruppebe ble mottatt ulike steder.
Dette er en serie jeg skal få med meg,bok nummer 43 i denne serien kommer forøvrig ut i november.

Bokanmeldelse - 2012-profetien av Ole Clifford

Hei

Denne boken leste jeg i sommer!


Fra bokomslaget


Medisinfirmaet Global Chems direktør, Buck Frazier, mottar et besynderlig brev: Et skotsk broderskap krever at Frazier skal kjøpe rettighetene til noen flere hundre år gamle oppskrifter på naturmedisin. Svarer han ikke innen en bestemt dato, vil det gå ham ille. Flere direktører for tilsvarende firmaer er allerede døde, tilsynelatende av naturlige årsaker.
Fraziers venn, privatdetektiven Harry McFarlane, får i oppdrag å undersøke saken.


Global Chems forskningsdirektør, Barbara Atkins, blir sendt til Skottland for å sjekke ut og forhandle om de gamle oppskriftene, og Harry blir med for å oppspore broderskapet. Imens dør enda en medisinaldirektør. Og mayaenes gamle kalender spår om verdens undergang i 2012!

"Spenning. Man fornemmer at denne boken er mer enn bare et tankeeksperiment i fiksjonens uforpliktende form ... 2012 - Profetien nytes som thriller ..." - JyllandspostenMin mening om boken

I boken følger vi privatdetektiven Harry Mcfarlane som får i oppdrag å finne ut av en rekke mystiske dødsfall blant medisinaldirektører og vi får ett heller ubehagelig møte med dyreforskning. Oppdraget fører han og medhjelperne til Skottland og en hemmelig brorskap der.
I danmark får en kreftsyk kvinne kjennskap til en urtelege i Skottland som driver "alternativ" behandling og bestemmer seg for å reise dit. På ett heller dramatisk vis føres hun og mannen sammen med Harry Mcfarlane og hans hjelpere.
Denne boken likte jeg godt og kan trygt anbefales!

Bokanmeldelse - Nattønsket av Anne B Ragde

Hei

Denne boken leste jeg i vinter men har ikke skrevet en bokanmeldelse på den enda før nå!


Fra bokomslaget


Ingunn har stor appetitt på menn og sørger alltid for å være den som gjør det slutt. Som musikkjournalist i Adresseavisen møter hun mange, og på nettsjekking kan hun treffe andre typer menn og være sikker på at det ikke blir for stor nærhet. Hun priser seg lykkelig for at hun ikke har det som kollegaene sine - den naive vikaren Tonje som er like himmelfallen hver gang hun blir dumpet, og Anja som har levd i skyggen av den selvopptatte forfattermannen sin i atten år og som sier at sex sikkert ikke er så viktig som folk skal ha det til. I et svakt øyeblikk bestemmer Ingunn seg for å begynne å trene. På den første turen med de nye gåstavene møter hun en mann som ikke så lett lar seg glemme. Nattønsket er en sanserik kjærlighetsroman om å møte det ukjente, og om å våge å velge.

Omtale

Ingunn er musikkjournalist i Adresseavisen, og har en stor appetitt på menn. Gjennom jobben møter hun mange, men hun sørger alltid for at hun er den som gjør det slutt. Gjennom nettsjekking møter hun andre typer menn, og der kan hun være trygg på at det ikke blir for stor nærhet. I et svakt øyeblikk bestemmer Ingunn seg for å begynne å trene, og på den første treningsturen møter hun en mann som ikke så lett lar seg glemme.

Redaksjonell omtale

Anne B. Ragde har tatt steget videre etter Neshov-trilogien. Det var Torunn Neshovs fornektelse av kjærligheten som ga Ragde ideen til Nattønsket. Her råder en motsatt innstilling til både kjærlighet og sex. Nå møter vi Ingunn, en 39 år gammel musikkjournalist som lever livet fullt ut med sommerlig festivalliv med stadig nye menn. Men ønsker Ingunn noe mer korte, uforpliktende forhold? Nattønsket er stor kjærlighetsroman fra Anne B. Ragde, preget av friske erotikk-skildringer og velkjent Ragde-humor. Norges mest populære forfatter er tilbake - med et smell.


Min mening om boken

Etter å ha lest Neshov-triologien så må jeg si at jeg ble skuffet over boken, mest fordi den ble for erotisk etter min smak.Joda, innmellom var boken helt ok og den velkjente Ragde-humoren skinte gjennom. I det store og hele ble det litt for "porno" for meg, så derfor ble jeg ikke veldig imponert dessverre.

Bokanmeldelse - Mange liv, mange mestre av Brian L Weiss

Hei

Denne boken leste jeg også i sommer, men har ikke skrevet bokanmeldelse på den enda, så her kommer den!


Fra bokomslaget

En gripende beretning om en leges åndelige oppvåkning: utforskningen av Catherines tidligere liv ga både lege og pasient en ny bevissthet om livet. Catherine var plaget av skremmende mareritt og invalidiserende angst. Atten måneders intensiv psykoterapi hosl egen og psykiateren Brian L. Weiss ga ikke resultater. Både psykiater og pasient var nær ved å gi opp. Catherines problemer syntes å være uløselige. Som en siste utvei bestemte Weiss seg for å prøve hypnose. I dyp trance forteller Catherine om vonde opplevelser fra tidligere liv. Til Weiss' forbløffelse gjenopplever hun deler av tidligere inkarnasjoner hele 4000 år tilbake i tid. Hun forteller om møter med kloke åndevesener i 'mellomstadiet' mellom livet og døden, og hun kanaliserer budskap om Weiss' egen familie, blant annet hans avdøde sønn, og om hans oppgave i dette livet som læremester og forfatter. Denne klassikeren ble utgitt første gang på norsk i 1991, og er solgt i over 1 million eksemplarer på verdensbasis.


Omtale

Catherine var plaget av skremmende mareritt og invalidiserende angst, og selv 18 måneders intensiv psykoterapi hos psykiateren Brian L. Weiss var resultatløse. Som siste utvei bestemte Weiss seg for å prøve hypnose. I dyp trance fortalte Catherine om vonde opplevelser fra tidligere liv. Hun gjenopplevde deler av tidligere inkarnasjoner, hun fortalte om møter med kloke åndevesener i mellomlivstadiet, og hun kanaliserte budskap om dr. Weiss' familie og hans avdøde sønn.

Min mening om boken

Denne boken er jo basert på en sann historie, jeg ble grepet fra første ord i boken, slike tema som dette fasinerer meg veldig og ikke minst så har jeg stor tro på at det er mye mer mellom himmel og jord enn mange andre steder!
Fikk rett og slett gåsehus av å lese disse fasinerende beskrivelsene som Catherine gav av sine utrolige mange liv på denne jorden. Kunne godt tenkt meg å bli hypnotisert!!

Bokanmeldelse - Min mangel på stolthet og fordom i jakten på Mr Darcy av Ingrid schibsted Jacobsen

Hei

Denne boken leste jeg i sommer, har skrevet en bokanmeldelse på den andre bloggen min men skriver med glede en her også!


Fra bokomslaget


Det er ham eller ingen. Ingrid skjønner det straks - han er hennes Mr. Darcy. Hun har lest nok romantiske bøker til å kjenne igjen mannen i sitt liv når hun ser ham. Som romanheltinnene er hun fast i troen på kjærligheten, men i motsetning til de tafatte hovedpersonene har ikke Ingrid tenkt bare å bli sittende og vente. Straks hun har fått ferten av sitt livs kjærlighet, starter jakten. Som en ustoppelig Miss Bennet, eller kanskje en kvinnelig Odyssevs, forserer hun alle hindringer. Sporene løper fra en pub i Kragerø, via Fru Hagen på Grünerløkka og frem til Hells Angels illegale klubb - og Ingrid følger dem ivrig. Det finnes nemlig ingen vei tilbake. Det må bli dem, akkurat som i bøkene. Ingrid Schbsted Jacobsen (f. 1982) debuterer med en inderlig, innsiktsfull roman om hvordan det er å lide av overdreven "romantisme". Og i tillegg være ung og uerfaren og måtte gå omkring med skjev tannstilling ... Alle vil vi kjenne oss igjen i situasjoner hvor bøkenes rosa skjær ikke stemmer overens med virkelighetens nyanser.

Omtale

Ingrid oppdager mannen i sitt liv, hennes Mr. Darcy, i en bar. Og i motsetning til Jane Austens heltinner har hun ikke tenkt til å bli sittende og vente. Hun forserer alle hindringer i jakten på drømmemannen, og følger ivrig sporene som løper fra en pub i Kragerø, via Fru Hagen på Grünerløkka, frem til Hells Angels' illegale klubb.

Min mening om boken


Jeg hadde ikke lest mange sidene før jeg ble fenget av handlingen og ikke minst glad i Ingrid, likte veldig godt måten forfatteren skrev på og jeg fikk mange gode øyeblikk for ikke snakke om Flashback tilbake til tiden da jeg var en ung jente. Nå vokste jeg opp i byen og på 80 tallet men likevel så kjente jeg igjen mange ting i boken hennes. Nå skal det sises at jeg ikke var på langt nær så "gal" som hovedpersonen i boken. Fikk meg mange latterstunder med denne boken.
Har du ikke lest denne enda, så gjør det NÅ!!

Hilsen Beathe

søndag 23. oktober 2011

Bokanmeldelse - Kronisk av Anna T Worsley

Hei


Denne boken leste jeg i fjor vinter og dette er en sann historie om Anna og hennes kampFra bokomslaget

I Norge antas det at en av fire personer lever med en alvorlig kronisk lidelse. Mange av disse havner utenfor arbeidslivet. Anna Tostrup Worsley er en av dem. Som 20-åring fikk Anna diagnosen leddgikt. To bilulykker i årene som fulgte resulterte i knust rygg og whiplash. I løpet av kort tid var Anna fullstendig invalidisert, ufør og trygdet, og med få utsikter til helbredelse og et normalt liv. Hun var likevel over bevist om at hun kunne bli frisk. Dette er en sjokkerende og rørende historie om å overvinne motgang og bevare troen på seg selv når andre har gitt deg opp. Forfatteren forteller om sin kamp ut av statistikken, og om hva sykdom og isolasjon gjør med et ungt menneske. Hun deler av sine erfaringer med norsk helsevesen, NAV, forsikringsselskap og egne og andre menneskers forventninger og reaksjoner til mennesker med usynlige handikap.

Omtale

Etter å ha fått diagnosen leddgikt som 20-åring og vært ute for to bilulykker, ble forfatteren i løpet av kort tid både invalidisert, ufør og uføretrygdet. I boka forteller hun om kampen for å bli frisk, om sykdom og isolasjon, sine erfaringer med norsk helsevesen, og om å bevare troen når andre har gitt deg opp.

Mine vurderinger av boken

Denne er en sterk og samtidig artig bok i den grad en bok om disse temaene kan være artig. Med dette mener jeg at forfatteren skriver så levende, og måten hun skriver på gjør boken artig å lese selv om det til tider er meget sterk kost hun leverer!

Jeg håper at hun kommer til å skrive flere bøker!
Har du ikke lest den enda sier du? Løp å kjøp!!

fredag 21. oktober 2011

Bokanmeldelse - Skjulte talenter av Carole Matthews

Hei

Da har jeg nettopp lest ferdig den femte og siste boken jeg har av denne supre chick-lit forfatteren, jeg håper inderlig jeg får tak i de to siste bøkene også, for de vil jeg absolutt ikke gå glipp av.Omtale

Fern drømmer om å bli sangstjerne, men jobber som pubsanger og bartender. Da et TV-talent-show etterlyser deltagere, melder hun seg på. I tillegg søker hun en tredje jobb, for å komme seg ut av en pengeknipe.
Operastjernen Evan har alt han trenger for å takle en hektisk hverdag bortsett fra en personlig assistent. Da Fern tar jobben, aner hun ikke hva hun har i vente. For når de er sammen oppstår det mer enn bare søt musikk.


Denne boken har alt en slik bok i denne sjangeren skal ha,akkurat passe romantikk og forviklinger for ikke å snakke om ugjensidig kjærlighet, vi alle har vel vært der en gang eller to i løpet av vår "kjærlighetskarriere"? Denne boken kunne jeg godt tenkt meg ble filmatisert og for en herlig romantisk komedie det hadde blitt!
Om jeg skulle trekke ned noe med denne boken så måtte det være at ved ett par anledninger ble det brukt feilt navn på personer som ikke skulle være med i handlingen der og da.

Denne boken koste jeg meg veldig med og har brukt mesteparten av dagen på å lese den ferdig bare fordi jeg MÅTTE vite hvorden det skulle ende:-)

torsdag 20. oktober 2011

Bokanmeldelse - Skjebnens harde hånd av Anette Moe

Hei


Denne boken var jeg så heldig å få kjøpt signert direkte fra forfatteren selv, enda en god krimbok fra Anette Moe.


Omtale
Det vekker mistanke hos politiet da tre menn dør av overdose med få dagers mellomrom. Alle de døde bodde i Kristiansandsområdet og hadde fast jobb og stabil inntekt. Profilør Ernst Lier settes på saka. Dette er den andre boka om Ernst Lier.

Fra bokomslaget

Tre menn dør av overdose med få dagers mellomrom i Kristiansands-området. De tre hadde fast jobb og stabil inntekt, og later ikke til å ha noen sammenheng med hverandre. Dødsfallene vekker mistanke hos politiet. Etterforskningsleder Ole Kenneth Mostad og profilør Ernst Lier settes på saken.

Igjen en "Criminal Minds" inspirert bok fra forfattern og vi møter igjen profiløren Ernst Lier, som atter en gang blir bedt om å bistå politiet i en kriminal sak.
Jeg håper at det kommer flere bøker med Ernst Lier, dette er god krim.

Bokanmeldelse - Dødssynd av Anette Moe

Hei

Dette var årets påskekrim i bokform for meg.


Omtale

En tannlege fra Kristiansand blir funnet drept på Øvrebø. Offeret er gjennomhullet av knivstikk og øynene er fjernet. Drapet er svært likt en uoppklart drapssak fra 94. Profilør, Ernst Lier, settes på saken. Flere lignende drap begås, og sammen med politiet forsøker profiløren å sette seg inn i seriemoderens mørke og farlige sinn.

Fra bokomslaget

Brede Karlsen, en respektert tannlege fra Kristiansand, blir funnet drept på Sandrip i Øvrebø. Offeret er gjennomhullet av knivstikk og øynene er fjernet. Han er strippet for alle klær. Drapet er skremmende likt en uoppklart drapssak fra 1994. Profilør Ernst Lier settes på saken


At dette er forfatterens debutroman lover veldig godt for videre utgivelser, dette er krim slik jeg liker det.
Veldig bra skrevet av forfatteren, og har du sett "Criminal Minds" på tv så kommer du til å like denne boken.

Boktema hos Anette- Denne boken leser jeg akkurat nå

Hei igjen!


Tenkte at jeg skulle hive meg på dagens boktema hos den flotte bloggen Anettesbokboble . I dag skal vi fortelle om hvilken bok vi leser akkurat nå.Skjulte talenter av Carole Matthews

Akkurat leser jeg denne herlige boken av Carole Matthews,den femte i rekken.


Fern drømmer om å bli sangstjerne, men jobber som pubsanger og bartender. Da et TV-talent-show etterlyser deltagere, melder hun seg på. I tillegg søker hun en tredje jobb, for å komme seg ut av en pengeknipe. Operastjernen Evan har alt han trenger for å takle en hektisk hverdag bortsett fra en personlig assistent. Da Fern tar jobben, aner hun ikke hva hun har i vente. For når de er sammen oppstår det mer enn bare søt musikk.

Nå har jeg ikke kommet så langt i boken enda, men Fern har akkurat fått jobb hos operastjernen Evan.... og noe sier meg at dette kan bli spennende.... en meget lovende bok så langt.

Bøkene til Carole Matthews kommer inn under Chick-lit sjangeren.

Bokanmeldelse - Drømmehjerte av Cecilia Samartin

Hei

Boken "Drømmehjerte" leste jeg i sommer og er forløpig den eneste boken jeg har lest av denne Cubanske forfatteren, men jeg har heldigvis en liten bunke med bøker til av henne som ligger i vente-bunken min.


Cuba 1956. To kusiner er hjertevenner til Castros revolusjon brått skiller dem. Nora flykter med familien til USA, mens Alicia opplever at det lykkelige livet i Havanna blir snudd til nød og fattigdom under Castros regime. Etter mange år klarer ikke Nora å nøye seg med å lese brevene fra Alicia. Hun må reise tilbake for å hjelpe sin syke venninne. En dramatisk og vakker roman om håp, håpløshet og evig vennskap.

Denne boken likte jeg veldig godt, vakre skildringer og en god historie. Har sett at den har fått veldig blandet kritikk, og det har kanskje med å gjøre at slutten av boken ender fantastisk flott og dermed kan det bli stemplet som klisjèaktig. Jeg liker sånne slutter som dette.
En skikkelig kose-bok.

Bokanmeldelse - Om du kunne se meg nå av Cecilia Ahern

Hei

Denne hjertevarme boken leste jeg litt tidligere i høst og er den første og eneste boken av denne unge forfatteren jeg har lest-forløpig. Denne boken er hennes tredje bok i rekken.Elizabeth Egan har sin fulle hyre med å drive sitt eget interiørdesignfirma. Samtidig er hun motvillig adoptivmamma for nevøen Luke, som hennes uansvarlige søster har overlatt til henne å ta seg av. Orden og punktlighet gir henne kontroll over hverdagen, helt til Ivan dukker opp. Han er sorgløs, spontan og eventyrlysten, alt det Elizabeth ikke er. Og snart tar livet en vending hun aldri kunne drømt om.

Denne herlige boken koste jeg meg med og jeg forstod fort når jeg begynte å lese i den at dette var en bok jeg ikke kom til å klare å legge fra meg før den var ferdig.
Om alle bare kunne få oppleve en smule magi så ville verden blitt et mye mer fargerikt sted å være. Det ble både latter og tårer underveis.

Det blir neppe den eneste boken av denne forfatteren jeg kommer til å lese og ikke bare det, jeg håper at filmen som er basert på denne boken er minst like god.

onsdag 19. oktober 2011

Bokanmeldelse - Laken, løk og kokosmelk av Cèlestine Vaite

Hei

Denne fantastiske boken leste jeg i sommer.Den gir oss ett godt innblikk i kulturen på Haiti og ikke minst om forholdene mellom kvinner og menn. Historien i boken er spunnet rundt det kompliserte forholdet mellom mor-datter.


På nettet står det følgende om boken:

På Tahiti sier noen mødre at døtre er en velsignelse. Andre sier de er en forbannelse. Materena, profesjonell hushjelp og den beste sjelesørgeren på hele Tahiti, er vanligvis den som løser andres problemer. Men ikke akkurat nå; hun er like ved å kaste datteren Leilani på gaten. Hun betror seg til Mama Teta, Mama Loana og Jomfru Maria: Samme hva jeg sier og gjør, det blir alltid galt! Og som om det ikke skulle være nok å ha en opprørsk tenåring i huset, så drikker mannen opp lønningen, svigermoren stikker nesen i alt og selv aner hun en fremtidig svigersønn i horisonten.
Det er i hvert fall det slektningene sier. Og dem skal man jo høre på? En uimotståelig fortelling, fylt til randen av klokskap, galskap og to av de staeste kvinnene du noen gang har møtt!
Célestine Vaite er født og oppvokst på Tahiti. Laken, løk og koksmelk er hennes andre roman og den første på norsk. Den inngår i en trilogi om Materena og datteren Leilani, som nå verdenslanseres. «Laken, løk og koksmelk er en nytelse. Den eksploderer av vitalitet og sjarm.»


Dette er en søt og underholdene bok om hushjelpen Materena og hennes mann Pito fra tiden før de får barn frem til de får 3 barn.Historien i boken hopper frem ca 10 år.

Det finnes to bøker til i denne "triologien" hvor den ene av dem tar for seg den perioden i den første boken vi ikke får med oss.
En meget herlig og fornøyelig bok som er vel verd å få med seg.

Bokanmeldelse - Hjemkomsten av Victoria Hislop

Hei

Nå er det en stund siden jeg leste denne boken, men jeg har ikke skrevet noen kommentarer på denne boken enda så derfor velger jeg å gjøre det nå.


På nettet står det følgende om boken:

Ny roman av samme forfatteren som boken " Øya" og denne gangen er det smektende flamencorytmer, lidenskap og smerte som driver handlingen fremover, med det borgerkrigsrammede Spania som bakteppe.

Under de majestetiske tårnene til Alhambra, kan man høre gjenlyden av musikk og hemmeligheter i Granadas brosteinsbelagte gater. Sonia Cameron kjenner ikke til byens forferdelige fortid - hun er der for å danse. Men en tilfeldig samtale i en stille kafé og en samling gamle fotografier trekker henne inn i en hjerteskjærende fortelling fra den spanske borgerkrigen. Sytti år tidligere huset kafeen familien Ramirez.
I 1936 splintret Francos hær landets skjøre fred, og i hjertet av Granada blir familien vitne til de mest grusomme virkningene av konflikten. Splittet av politikk og tragedie må de alle velge side, og kjempe en personlig kamp mens Spania rives i biter foran øynene på dem.


Før jeg begynte å lese boken så hadde jeg skyhøye forventninger til den for den hadde bare fått god kritikk alle steder.Etter såvidt og ha begynt å lese i boken la jeg den fra meg og leste noen andre bøker i stedet.
Etter ett par uker ga jeg den en ny sjanse og jeg ble gledelig overrasket, for etter de ca 50 første sidene tok boken seg veldig opp og jeg ble revet veldig med i handlingen.
Om jeg skulle trekke ned noe så må det være at forfatteren ikke hadde trengt å ha med fullt så mange sider om den spanske borgerkrigen for at vi lesere skulle kunne følge familien Ramirez sin historie.

Det er en bok jeg vil anbefaler for når jeg først kom skikkelig inn i handlingen kunne jeg ikke legge fra meg boken, så den ble lest på 1,5 dager og den har nesten 480 sider.

På jakt etter bøker av Carole Matthews

Hei

Forfatteren Carole Matthews har utgitt 7 bøker i Norge som jeg vet om, 2 av dem er imidlertid tom på lager, og jeg vet ikke om de får dem inn igjen.

Da lurer jeg på om noen av dere der ute har disse i bokhyllen og om dere eventuelt er villig til å selge de eller bytte de i noe annet?

Bøkene det er snakk om er:og denne:


I den sistnevnte boken møter vi igjen de fire venninnene fra boken " Vi møtes på Chocholate Heaven"

Så om noen der ute har disse i bokhyllen og ikke vil ha de lengre så hadde jeg blitt veldig glad, eller om dere vet hvor jeg kunne fått tak i de?

Beathe

Bokanmeldelse - Veien til lykken av Carole Matthwes

Hei

Nå har jeg kommet til den fjerde av fem bøker som jeg har av Carole Matthews og denne leste jeg i går.

Boken "Veien til lykken" inneholder alt en romantisk komedie skal inneholde, og denne boken skulle jeg ønske det ble film av.


Å finne den STORE kjærligheten er ikke alltid enkelt. Sadie har 2 menn å velge mellom, og de er som natt og dag. Først forelsker hun seg i den RIKE, vellykkede filmprodusenten GIL. Så faller hun for den råkjekke, men arbeidsløse skuespilleren TAVIS.

På bokomslaget står det:

Å finne den store kjærligheten er ikke alltid like enkelt...... dette vet Sadie alt om. Hun rives emllom to menn som er som natt & dag. Først forelsker hun seg i filmprodusenten Gil, som lokker henne over til Los Angeles. Men der venter også Gils ikke helt fraskilte kone....
Så faller hun for den arbeidsløse skuespilleren Tavis, som er litt røff i kantene, men finner på mye gøy.

Jo lenger hun venter, desto vanskeligere blir det å velge, og Sadie oppdager snart at California kan by på mange overraskelser underveis.


Atter en gang har forfatteren klart det, når man først har begynt på boken blir det vanskelig å legge den fra seg for en bare MÅ lese videre for å se hvordan det går og ikke minst hvem hun velger til slutt...denne boken ble slukt på 1-2-3-kun avbrutt av pizzalaging og andre nødvendige pauser.

Har akkurat begynt på den femte boken " Skjulte talenter", og jeg tror ikke jeg blir skuffet denne gangen heller.

Bokanmeldelse - Elsker , Elsker ikke av Carole matthews

Hei

Når jeg først er i gang med denne forfatteren kan jeg liksågodt skrive noe om alle bøkene av henne som jeg har lest hittil.

Den neste boken jeg leste i serien er "Elsker, Elsker ikke" og er vel kanskje min favoritt utenom " Vi møtes på Chocholate heaven"


På bokomslaget står det:

Jake forlater Lyssa fordi han ønsker seg et normalt sexliv. I tillegg har han funnet seg en annen kvinne- en som ikke maser om babyer hele tiden.

For å kunne kommer over hjertesorgen drar Lyssa på fottur i Nepal. Å klatre i Himalayas fjellandskap er ingen dans på roser. Og turgruppen er nær ved å drive henne til vanvidd.
Likevel, når hun endelig er på toppen, er hun ikke sikker på om hun vil ned igjen.


En bok med humor og varme, som er vanlig for bøkene forfatteren skriver. Ble veldig fasinert av fotturen til Nepal, og jeg kunne tenkt meg å vært så tøff at jeg hadde gjort noe slikt.
Lyssa får jo mange beilere i denne boken,og det var spennende å se hvem hun valgte til slutt....det ble som jeg trodde...men kanskje lå det litt i kortene også...?
Dette er en bok du MÅ lese!

Bokanmeldelse - Slinger i brudevalsen av Carole Matthews

Hei


Dette er den andre boken jeg har lest av den internasjonale bestselgende forfatteren Carole Matthews!
På bokomslaget står det:

Etter å ha lagt en vanskelig skilsmisse bak seg, er ikke Josie videre interessert i å delta i kusinen Marthas bryllup, særlig fordi hun syntes Martha er i ferd med å gifte seg med feil mann. Josie prøver etter beste evne å overbevise henne om at dette bryllupet er verdens største tabbe.

Men så møter Josie Matt Jarvis, og spørsmålet er om hun ikke er i ferd med å falle for feil mann selv?
Midt ippi det hele dukker det opp en eks-mann, en gammel flamme og et tvilsomt boy.band, så hvem vet hvordan det hele kommer til å ende....


Her mangler det ikke på forviklinger og tilfeldige hendelser,litt Bridget Jones aktig innimellom og hvem liker ikke henne?

Denne boken kan absolutt anbefales, løp & kjøp, eller lån den av venninnen din!

Bokanmeldelse - Vi møtes på Chocholate heaven av Carole Matthwes

Hei

Denne boken leste jeg i vinter og ble mitt første "møte" med denne engelske forfatteren som etterhvert har utgitt bøkene sine i hele 24 land. Det ble ikke ett skuffende "møte" skal jeg si deg. Bøkene hennes inngår i sjangeren " Chick-lit".

Boken " Vi møtes på Chocholate heaven" handler om 4 venninner som så ofte de kan møtes på stamcafèen, hvor kriser de måtte ha "behandles" med noe de ikke kan leve uten, nemlig SJOKOLADE.Glem at kaffe kurerer gruff her er det kun sjokolade som gjelder.

På bokomslaget står det følgende:

I følge Lucy er det ikke kaffe som kurerer gruff, det er sjokolade. Det er medisinen mot alt fra hjertesorg til hodepine,og hun er ikke den eneste med denne overbevisningen. Trea andre deler hennes søte, mørke lidenskap: Autumn, Nadia & Chantal.

Så ofte de kan, møtes venninne på stamcafèen Chocholate Heaven der de blir traktert etter behov av de to skrullene Clive & Tristan. Ved store kriser kan "behandlingen" ta hele dagen, som når man oppdager at kjæresten er en uforbederlig rundbrenner, sjefen er en stor flørt,eller når den spillegale ektemannen er nær ved å ruinere hele familien.


Ett herlig bok som det var veldig vanskelig å legge fra seg,jeg ble rett og slett "forelsket" i forfatteren og det har blitt lest flere bøker av henne etter dette.
Ikke minst var det en litt utradisjonell hevn man fikk være med på, har du ikke lest denne så vet du hva du bør gjøre!

søndag 16. oktober 2011

På ønskelisten min....

Hei igjen

Har laget meg en liste over hvilke bøker som jeg ikke har og som jeg ønsker meg, her er den forløpige listen.....
" Etterpå " av G.G.Musso
" Krystallslottet" av Jeannette Walls
" papirpiken" av G.G.Musso
" Havfruestolen" av Sue monk Kidd
" Nådens omkrets" av Jørgen Brekke
"Likt trekker likt" av Jerry & Esther Hicks
" Du får alltid det du ber om" av Jerry & Esther Hicks
"Hemmeligheten" av Rhonda Byrne
" Snøbarnet" av Eowyn Ivey
"Shantaram" Gregory David Roberts
" En kassadames betroelser" av Anna Sam
" Pike med perleøredobb" av Traycy Chevalier
"Flaskeposten fra P " av Jussi adler-Olsen
"Glemte minner" av Rannveig Marit Mindresunde
" Sommerøya" av Elin Hilderbrand
"Reisen hjem" av Lori Lansens
"salvadorena" av Cecilia Samartin
"Løvekvinnen" av Erik Fosnes Hansen
"Magisk hverdag" av Deborah Borgen
"Solstråleboken" av Trond Edvard Haukedal
"Hekta" av Nora Skaug & Sissel Gran
" En svunnen tid" kate Morton
"Tiare" av celèstine Vaite
" The Marriage proposal" av celèstine Vaite

Disse herlighetene venter på å bli lest!

Her er en liste over bøker som ligger i "Vente-bunken"1. " Øya" av victoria Hislop
2. "Mofongo" av cecilia Samartin
3. "La peregrina" av cecilia Samartin
4. " Den glemte hagen" av kate Morton
5. " Tilbake til Riverton" av kate Morton
6. " Skodronningen" av Anna Davis
7. " Det virkelige folket" av Marlo Morgan
8. "Det som er på jorden" av Alan Drew
9. "Glassbøkene! av Gordon dahlquist
10. "Den trettende fortellingen" av Diane Setterfield
11. "Skjulte talenter" av Carole matthews
12. " Morgen i Jennin" av Susan Abulhawa
13. "Maleren fra Shanghai" av Jennifer Cody Epstein
14. " Saras nøkkel" av tatiana de Rosnay
15. " Før jeg brenner ned" Gaute Heivoll
16. " storm i en tekopp" av Carole Matthews
17. "Sjokoladeengelens-diett" av Carole Matthews
18. " Veien til lykke" av Carole Matthews
19. " senior Peregrino" av Cecilia Samartin
20. "Barnepiken" av Kathryn Stockett
21. " Vidunderbarn" av Roy Jacobsen
22. "Lykkeprosjektet" av Gretchen Rubin
Hei igjen!!


Her er bøkene jeg har lest hittil i år:1. " Kronisk" av Anna Tostrup Worsley
2. "frisk og kronisk syk" av Elin Fjerstad
3. "Sjebnens harde hånd" av Anette Moe
4. " Dødssynd" av Anette Moe
5. "Hjemkomsten" av Victoria Hislop
6. "Min mangel på stolhet og fordom i jakten på Mr. Darcy" av Ingrid Schibsted Jacobsen
7. " Vi møtes på Chocolate heaven" av Carole Matthews
8. "Mange liv, mange mestre" av brian L. Weiss
9. "Laken, løk og kokosmelk" av Celèstine Vaite
10. "Drømmehjerte" av Cecilia Samartin
11. " Flammedans, bok 1" av Jane Mysen
12. "2012-profetien" av Ole Clifford
13. "Om du kunne se meg nå" av Cecilia Ahern
14. "Slinger i brudevalsen" av carole Matthews
15. "Elsker, elsker ikke" av Carole Matthews
16. "Potensgiverne" av karin Brunk Holmqvist
17. "Rabsgubbene" av karin Brunk Holmqvist
18. "Sirlie gentlmen søkes" av Karin Brunk Holmqvist
19. " Nattønsket" av Anne B Ragde
20. " Veien til lykken" av Carole Matthews
21. " Skjulte talenter" av Carole Matthews

I tillegg har det blitt en god del lavkarbo bøker som jeg har lest men de tar jeg ikke mer her...

Nå må jeg få kjøpt meg en liten bokhylle til å ha på rommet, for det er ikke så kjekt å oppbevare dem i boden og i skapet! De fortjener å stå framme litt mer syntes nå jeg da...

Men jeg har jo kjøpt en hel drøss med bøker i år som jeg ikke har lest enda, så mye godt i vente!

Får se om jeg skal skrive flere bokanmeldelser på de bøkene jeg har lest hittil i år.

Bokanmeldelse - Sirlie Gentlemen søkes av Karin Brunk Holmqvist

Hei Kjære leser!


Da fikk jeg lest ferdig den tredje boken av Karin Brunk Holmqvist i går, "Sirlie gentlemen søkes" er en meget fornøyelig bok.

På bokomslaget står det følgende:


Det skjer ting i livet, både forargelige og gledelige ting. Det er forargelig at Tomelilla kommune skal bygge en ny vei tvers over Almas og Margits tomter. Men hvis damene ikke hadde blitt tvunget til å flytte, hadde de ikke kommet til Solgläntan aldershjem. Da hadde de ikke skaffet seg sitt livs første langbukser - med strikk i livet. Da hadde de ikke tatt aldershjemsbestyreren på fersken i armene på kommunalråden, og Alma hade ikke tenkt ut sin listige plan. Og de hadde i hvert fall ikke satt inn en kontaktannonse i avisen. Men slik ble det.


--------------------------------------------------------------------------------


Sirile gentlemen søkes.
Vi er to enslige damer, 81 og 79 år, hvorav en er litt halt.
Vi søker hver vår kavaler. Vi ser gjerne at dere bor i Tomelilla eller i nærheten, og har bil, slik at dere kan kjøre oss til Kivik når frukttrærne blomstrer.
/ Siste forsøk /

---------------------------------------------------------------------------------


For en herlig bok om to eldre damer med bein i nesa,om vennskap som holder i all slags vær,om kanelboller og kaffe ved ett bord like ved syrin busker og gamle damer? de spøker du bare ikke med:-)Jeg storkoste meg og blir jeg sånn når jeg blir gammel så gleder jeg meg

Det er tre herlige bøker denne forfatteren har skrevet og at hun har blitt en av bestselgerene er ikke vanskelig å forstå. Den første og den siste boken hennes er vel best etter min mening men bok nr 2 er ikke langt unna!

Har du ikke lest denne boken så løp og kjøp, lån den av en venninne eller på biblioteket!!

Terningkast 5(+)

torsdag 13. oktober 2011

Bokanmeldelse - Rapsgubbene av karin Brunk Holmqvist

Hei igjen!


"Rapsgubbene" er Karin Brunk Holmqvist sin andre bok.Albert og Henning er brødre - to gamle ungkarer som støtter hverandre tykt og tynt. Gubbene er vel kjent av alle i bygda, og alle kjenner de litt eksentriske vanene deres. Albert og Henning lever etter påbudene de en gang fikk av moren sin. Skulle de finne på å gå til køys uten å ha vasket seg i ørene, hører de straks mors strenge stemme i sitt indre. Men gamle gubber er også lure som rever! Noen regler kan de rett og slett velge å glemme. Bak gården ligger rapsåkrene og lyser som solen. Der står Albert og Henning ofte og kikker ut over markene, diskuterer likt og ulikt og spytter snus. Men freden er truet. En dag spres en stor nyhet over landet: I Alberts og Hennings rapsåker er det funnet spor etter romvesener! Den lille gården invaderes plutselig av journalister fra hele verden. Dette ville mor ikke likt, tenker gubbene, og prøver å holde seg unna. Men hva slags vesener er det som har inntatt åkeren? Og hva vil nå skje med den søvnige bygda?

Forfatteren av boken klarte igjen å fenge meg fra første til siste side i boken, for i likhet med den første boken så var dette en bok med mye varme og humor. Det var noen likhetstrekk med den første boken, men det syntes jeg ikke gjorde noe i det hele tatt. I begge bøkene var det eldre søsken som bodde i lag og hadde gjort det hele livet.

Måten disse eldre herrene klarte å lure en hel verden på var utrolig underholdene og ikke minst morsomt.

Nå holder jeg på med hennes tredje bok i postkassen som heter " Sirlie gentlemen søkes" og handler om to eldre damer igjen:-)))Den har jeg kommet sånn ca halveis i og storkoser meg:-)Rapsgubbene er en bok jeg koste meg veldig med, så dette er en bok du bør få med deg!

Bokanmeldelse - Potensgiverne av Karin Brunk Holmqvist

Hei kjære leser!

Jeg var så heldig at jeg vant noen bøker hos Anettesbokboble her tidligere og nå har jeg lest alle bøkene jeg vant.

To av bøkene var Karin Brunk Holmqvist sine og må si jeg var kjempefornøyd.

På bokomslaget står følgende.....

At nød lærer naken kvinne å spinne, gjelder i aller høyeste grad de gamle frøknene Tilda og Elida. Søstrene på 72 og 78 år bor fortsatt i barndomshjemmet i en liten svensk by hvor tiden nærmest står stille. Alt er som det pleier, inkludert utedoen, hvor en visitt ofte blir en kald opplevelse. Da den galante Alvar Klemens flytter inn i nabohuset og begynner å pusse opp, skjer det store endringer i søstrenes liv. De kjøper seg nye kjoler og glemmer helt at broren deres vil ha dem på gamlehjem så han kan overta barndomshjemmet som sommerhus. Ikke minst vil de også ha et skikkelig innendørs toalett, slik Alvar har skaffet seg. Men det koster mye, og nå er gode råd dyre. De to oppfinnsomme søstrene får en strålende idé til hvordan de kan skaffe seg pengene: postordresalg av potensmiddel. Dermed setter de en annonse i avisen, og fra den dagen blir ingenting som før for Tilda og Elida ...

På nettet står det......

Gamle damer sitter aldri der du setter dem! Sjarm, humor og en fantastisk fin historie har gjort Potensgiverne til en kjempesuksess!Det er absolutt med god grunn at denne boken har blitt en suksess, for det er en bok med mye varme og humor og man kan ikke unngå å bli glad i disse herlige, søte eldre damene! Eldre damer er absolutt ikke slik som jeg forestilte meg de og alt hva de kunne finne på disse to her. Jeg humret meg gjennom boken og virkelig storkoste meg!

Forfatteren hyller livet på bygden i sine bøker og hun setter fokus på de varme og hyggelige menneskene som egentlig er litt anonyme i ett lite samfunn.

Denne boken MÅ du få med deg!!!

fredag 7. oktober 2011

Velkommen til bokbloggen min

Heisann kjære dere!

Dette er mitt første innlegg på denne bloggen, jeg har en annen blogg inne på blogg.no som handler om litt av hvert men har lenge ønsket å ha en blogg her inne. Gleder meg til å ta fatt her inne og jeg er selvfølgelig spent på hvordan dette blir.
Denne bloggen skal handle om bøker.
Håper dere vil følge meg videre.